Τετάρτη, Μαΐου 08, 2013

απαγορεύονται στη Νέα Ζηλανδία

Γελοία και προσβλητικά ονόματα που Λίστα 77 ονομάτων που επέλεξαν γονείς για τα παιδιά τους αλλά τελικά απορρίφθηκαν ως παράξενα ή προσβλητικά
Γελοία και προσβλητικά ονόματα που απαγορεύονται στη Νέα Ζηλανδία
Αντιμέτωπη με τις πιο τρελές εμπνεύσεις φαίνεται ότι η ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, η οποία- απηυδισμένη- έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με ονόματα που στο εξής απαγορεύονται να δίνονται στα νεογέννητα.
 Πρόκειται για μία λίστα 77 ονομάτων τα επέλεξαν γονείς για τα παιδιά τους αλλά τελικά απορρίφθηκαν ως παράξενα ή προσβλητικά.
Ανάμεσα στα απαγορευμένα ονόματα είναι το  “Πρωκτικός” και το “Εωσφόρος”, προτάσεις γονέων για τα ,μωρά τους που φυσικά απορρίφθηκαν πάραυτα από τις αρχές.

Ορισμένοι γονείς φαίνεται ότι δεν είχαν καμία έμπνευση στην αναζήση ονομάτων για τα βλαστάρια τους και ήθελαν να βαφτίσουν το νέο μέλος της οικογένειας απλά “2ο”, “3ο”, “4ο” και ούτω καθεξής ενώ κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν τα “Μαφία Χωρίς Φόβο”, “V8” (το όνομα ενός ποτού λαχανικών) και “Βασίλισσα Βικτώρια”.

Το τελευταίο απορρίφθηκε γιατί οι κανόνες του νεοζηλανδικού υπουργείων Εσωτερικών απαγορεύουν τα ονόματα που υποδηλώνουν ότι ένα παιδί κατέχει τίτλους ευγενείας όπως “Βασιλιάς”, “Δούκας” και “Πριγκίπισσα” . 
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τρελών ονομάτων που διάλεξαν οι γονείς για τα ανίδεα βρέφη τους ήταν το “Η Ταλούλα Κάνει Χούλα στη Χαβάη”.

Το 2008, οικογενειακό δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε να αλλαχθεί το όνομα του  κοριτσιού που είχε βαφτιστεί έτσι και ο  δικαστής είχε επικρίνει τους γονείς που επιλέγουν ονόματα τα οποία “γελοιοποιούν” τα παιδιά τους. Παρέθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως το μωρό “Στάση Λεωφορείου Νο 16” και τα δίδυμα που είχαν ονομαστεί “Benson&Hedges”.
http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);