Σάββατο, Μαΐου 25, 2013

Η λειτουργία πτήσης του κινητού αποτρέπει και την υποκλοπή δεδομένων

Η λειτουργία πτήσης του κινητού αποτρέπει και την υποκλοπή δεδομένων
Ο Τομ Κέλερμαν αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο της Οτάβα του Καναδά, όταν παρατήρησε ότι το iPhone του προσπαθούσε να συγχρονιστεί με άγνωστες συσκευές εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Τυχαίνει ο ίδιος, λόγω του επαγγέλματός του και της εμπειρίας του, να γνωρίζει τα σημάδια της επίθεσης χάκερ, ιδιαίτερα αυτής σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τι έκανε ο Κέλερμαν εκείνη την ώρα και παρατήρησε την επίθεση που δεχόταν το κινητό του τηλέφωνο; Άλλαζε τη λειτουργία του από λειτουργία πτήσης σε κανονική.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο υποψήφιος παράνομος λήπτης των πληροφοριών του κινητού του τηλεφώνου δεν κατάφερε να του υποκλέψει τις πληροφορίες. Το ότι ταξίδευε με αεροπλάνο και όχι με τρένο, ας πούμε, τον έσωσε.

"Τα αεροδρόμια υποτίθεται ότι είναι τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο, από άποψη φυσικής παρουσίας, αλλά ωστόσο αποτελούν μέρη-υποψήφια λάφυρα για τους... κυνηγούς οποιασδήποτε φύσης".

Σκεφτείτε το λίγο... Τόσοι πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες, τόσες πληροφορίες, μέσα σε ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Μόνο και μόνο τα ξενοδοχεία, τα συνέδρια και οι χώροι εστίασης εντός οποιουδήποτε αεροδρομίου αποτελούν στόχο για τους χάκερς, οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεράστιο αριθμό πληροφοριών και αρχείων (αριθμοί κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονική αλληλογραφία και διευθύνσεις e-mail, μαζί με καταχωρήσεις και σημειώσεις σε ημερολόγια, ηλεκτρονικές ατζέντες και άλλα προγράμματα).

Τα αεροδρόμια, για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους, έχουν πολύ δυνατά σήματα ασύρματου δικτύου και αυτό εξυπηρετεί και τους κακόβουλους χρήστες, οι οποίοι κάθε φορά θα φιλοδοξούν να τα χρησιμοποιούν προς όφελός τους για να υποκλέψουν χρήσιμες πληροφορίες.

Ο Κέλερμαν δε στάθηκε το ίδιο τυχερός αργότερα. Το κινητό του τηλέφωνο έκλεισε και έκανε επανεκκίνηση ξαφνικά, καθώς εκείνος ταξίδευε. Κάποιο "κάθαρμα", όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, υπέκλεψε προσωπικά του στοιχεία. Βρισκόταν, βλέπετε, σε τρένο. Δεν είχε προλάβει -και δεν είχε σκεφτεί- να βάλει το κινητό του σε λειτουργία πτήσης... Ίσως τότε προλάβαινε τη διαρροή πληροφοριών και δεδομένων...

http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);