Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Που πήγε η χελώνα?

Ένας οδηγός αυτοκινήτου ταξίδευε βράδυ από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Κάποια στιγμή όμως του ήρθε να χέσει. Τα κράταγε όσο μπορούσε αλλά δεν έβρισκε στο δρόμο κάποιο μαγαζί ανοιχτό για να πάει τουαλέτα. Έτσι, αφού δεν μπορούσε άλλο, αποφασίζει να τα κάνει στην φύση.
Κόβει ταχύτητα λοιπόν, βρίσκει δεξιά από την Εθνική οδό έναν χωματόδρομο, μπαίνει μέσα, σταματάει το αμάξι και χώνεται σε κάτι καλαμιές. Ησυχία σκέφτεται, δεν υπάρχει ψυχή τριγύρω παρά στο βάθος ένα σκοτεινό αγροτόσπιτο. Κατεβάζει το παντελόνι του και τα "κάνει" γεμίζοντας ανακούφιση!
Αφού τελείωσε και κουμπώνει το παντελόνι του, ρίχνει μια ματιά πίσω του για να δει τι έκανε. Όμως δεν βλέπει τίποτα κάτω! Δεν μπορεί σκέφτεται, αφού τώρα τα έκανα... Βγάζει τον αναπτήρα του, κοιτάζει ξανά αλλά τίποτα δεν βλέπει!
Απορημένος, πάει στο αμάξι του, παίρνει έναν φακό και γυρίζει πίσω να ψάξει καλύτερα. Ψάχνει γύρω από το σημείο σε ακτίνα 10 μέτρων μπας και είχε μπερδευτεί λόγω της νύχτας αλλά τίποτα!

Τσαντισμένος και τρελαμένος γι` αυτό που του συμβαίνει και αρχίζοντας να πιστεύει ότι ίσως υπάρχουν και εξωγήινοι... να τον κοροϊδεύουν ή να τρελαίνεται ο ίδιος, γυρίζει στο αμάξι του, το φέρνει κοντά στο σημείο, ανάβει τους προβολείς και με τον φακό στο χέρι ξαναψάχνει σε ακτίνα 50 μέτρων μουρμουρίζοντας συνεχώς.
Κάποια στιγμή όμως, και ενώ έψαχνε να βρει πού ήταν τα σκατά του, ακούει μια καραμπίνα να οπλίζει και από το αγροτόσπιτο ένας άντρας να τον σημαδεύει και να του λέει:
- "Άλτ, τι κάνεις εκεί ρε;"
- "Τίποτα κύριε σας παρακαλώ, μην πυροβολείτε..."
- "Πες μου τι κάνεις στο κτήμα μου αλλιώς στην άναψα!", του φωνάζει ο αγρότης.
"Τώρα τι να του πω;" σκέφτεται ο οδηγός, και επειδή ντρεπόταν να του πει την αλήθεια, του απαντά:
- "Να, ξέρετε, εγώ οδηγούσα στην Εθνική και πέταξα το τσιγάρο στο κτήμα σας και επειδή φοβήθηκα μην πάρει καμιά φωτιά, σταμάτησα και έψαχνα να το βρω για να το σβήσω... αυτό είναι όλο!..."
Και ο αγρότης τότε, κατεβάζοντας την καραμπίνα του, γυρίζει προς το σπίτι και λέει στην γυναίκα του:
- "T` ακούς γυναίκα; Υπάρχουν και άνθρωποι με συνείδηση! Όχι σαν αυτόν τον πούστη που πήγε και έχεσε πάνω στην χελώνα και αυτή η μαλακισμένη πήγε και τα` φερε μέσα στο σπίτι...!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);