Το σύκο καταναλώνεται κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Περιέχει βιταμίνες... Α, C,χλώριο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο.
Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι ήδη γνωστό και αγαπημένο από την αρχαιότητα. Όπως είναι ευρέως γνωστό, η λέξη «συκοφάντης»
χαρακτήριζε όλους εκείνους που πρόδιδαν όσους εξήγαγαν κρυφά σύκα από την Αττική. Τα αττικά σύκα ήταν τα πιο νόστιμα στο είδος τους, ωστόσο απαγορευόταν η εξαγωγή τους λόγω περιορισμένης παραγωγής τους.
Επίσης, στην αρχαιότητα υπήρχε η πεποίθηση πως η συκιά αλλάζει την κατεύθυνση του κεραυνού.
Οι ιδιότητες του είναι κυρίως μαλακτικές και καθαρτικές.
Το αφέψημά του θεραπεύει τα κρυολογήματα, τη φαρυγγίτιδα, την ουλίτιδα, την κυστίτιδα και την πλευρίτιδα.
Το γάλα της συκιάς μαραίνει τις μυρμηγκιές, τους κάλους και γενικά καυτηριάζει τα σπυράκια.
Επίσης, εισπνέοντας τη σκόνη από ξερά φύλλα συκιάς από την μύτη σταματάει η ρινορραγία.
Τέλος, σε περίπτωση που έχουμε διάρροια βράζουμε φύλλα συκιάς και δυόσμο και στη συνέχεια πίνουμε το ζωμό.
ΠΥΓΜΗ.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου