Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2012

Κιθάρα με 7.000 δέντρα στη μνήμη της γυναίκας του


Δείτε πως επέλεξε ένας άνδρας στην Αργεντινή να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας του. Γιατί δεν μπορεί να θαυμάσει το έργο του (Vid + Pics)
Στην περιοχή Pampas της Αργεντινής, δεσπόζει ένα δάσος σε σχήμα... κιθάρας. 35 χρόνια πριν, ο Pedro Ureta έχασε αιφνιδίως τη γυναίκα του από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.
Από τότε αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του σε ένα σκοπό. Δημιούργησε ένα αλσύλλιο σε σχήμα κλασικής κιθάρας για να τιμήσει τη μνήμη της, φυτεύοντας 7.000 δέντρα.

Το αλσύλλιο είναι ορατό μόνο από αέρος, ενώ η κιθάρα ήταν το αγαπημένο μουσικό όργανο της εκλιπούσας γυναίκας του Graciela. Να σημειωθεί, ότι η έκταση της κιθάρας είναι περίπου ένα χιλιόμετρο.


Χρόνια πριν, η γυναίκα του βρισκόταν σε πτήση πάνω από την περιοχή και είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα ένα τεράστιο κουβαδάκι με θάμνους και δέντρα στην έκταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η κιθάρα.
Το σχέδιο της δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω φόρτου εργασίας και λόγω του θανάτου της. Το 1977, αμέσως μετά την απώλεια της Graciela, ο Ureta ξεκίνησε να υλοποιεί το μεγαλόπνοο πλάνο της γυναίκας του. Μόνο που τη θέση του αρχικού σχεδίου, πήρε το αγαπημένο μουσικό όργανο της Graciela.
Τραγική ειρωνεία
Πλέον το έργο είναι τελειοποιημένο, όμως ο ίδιος ο Ureta δεν θα έχει την τύχη να το απολαύσει ποτέ από αέρος, καθώς φοβάται τα αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);