Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2012

Μια Αυτοκινητοβιομηχανία Έφτιαξε Την Καλύτερη Εφαρμογή Διαχείρισης Κωδικών Ασφαλείας?

Φανταστείτε αν καθώς κάθεστε στον υπολογιστή σας να ξεκλειδώνουν όλοι οι λογαριασμοί σας στο διαδίκτυο. Χωρίς να χρειάζεται να μπείτε σε κάποια εφαρμογή. Αυτή είναι η υπόσχεση της νέας εφαρμογής από την Ford. NAI, της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Όπως και άλλες εταιρίες η Ford χρησιμοποιεί κλειδιά NFC εδώ και καιρό. Όταν είστε κοντά στο αυτοκίνητο ξεκλειδώνει. Τόσο εύκολα. Τώρα η εταιρία δημιούργησε το Ford Keyfree , μια επέκταση στο Chrome που κάνει το ίδιο πράγμα με τους κωδικούς ασφαλείας σας. Το 'κλειδί' είναι το κινητό σας τηλέφωνο. Όταν είστε κοντά στον υπολογιστή σας, το τηλέφωνο σας μιλάει στην επέκταση του Chrome μέσω Bluetooth και αυτόματ εισάγει όλους τους κωδικούς ασφαλείας σας , όπου χρειάζεται. Όταν απομακρυνθείτε, η επέκταση σας βγάζει εκτός. Έξυπνο.
Το Ford KeyFree είναι κομψή, έξυπνη δουλειά.  Τελικά στο Ντητρόιτ μπορούν να καινοτομούν. Καθώς βλέπετε στο παρακάτω βίντεο είναι προφανώς διαφημιστικό κόλπο , και υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα ασφάλειας. Δεν είναι περίεργο πως το μόνο που θα χρειάζεται κάποιος για να μπεί στους ευαίσθητους λογαριασμούς μου είναι το τηλέφωνο μου? Και ποια είναι η ακτίνα δράσης? Επιπλέον η χρήση του Bluetooth θα ζορίζει την μπαταρία.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στην Γαλλία, και η Ford σκοπεύει να την φέρει σύντομα στην Αμερική.

http://www.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);