Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2011

Νέο Σύστημα GPS Με Ακρίβεια 3 Εκατοστά!

Τα υπάρχοντα συστήματα GPS συνήθως επιτυγχάνουν ακρίβεια περίπου 10μ, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές στις εφημερίδες: μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την MItsubishi και την Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) που βελτιώνει αυτό τον αριθμό στο απίστευτο 3 εκατοστά.
Αυτό το ρεκόρ για μη στρατιωτικό σύστημα επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια δημόσιων δοκιμών στην Ιαπωνία, με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε με 20Κm/h. To αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με ένα συμβατικό GPS σύστημα, αλλά τα σήματα από το Michibiki συμπληρώθηκαν από το GPS (το Michibiki είναι ένας από τους δορυφόρους JAXA που είναι σε τροχιά).
To JAXA και η Mitsubishi ισχυρίζονται ότι προηγούμενες δοκιμές έδειξαν ότι το σύστημα διατηρεί την ακρίβεια  σε αυτοκίνητα ακόμη και με 80Km/h. Οι κατασκευαστές επίσης λένε ότι επειδή το Michibiki μπορεί να καλύπτει την Ιαπωνία μόλις οκτώ ώρες την ημέρα, δύο επιπλέον δορυφόροι απαιτούνται για να παρέχουν υψηλής ποιότητας GPS για 24 ώρες συνέχεια.
Η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτων αλλά επίσης και σε προηγμένα μηχανήματα δόμησης, συστήματα επιτήρησης παιδιών, και ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Πηγή: crunchgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);