Κυριακή, Ιανουαρίου 30, 2011

ΗΠΑ: το υπ. Γεωργίας δηλητηρίασε εκατοντάδες πτηνά

Πάνω από 200 πτηνά βρέθηκαν νεκρά αυτή την εβδομάδα στην περιοχή Γιανκτον, στη Δυτική Ντακότα,  σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και σύντομα άρχισαν εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον μυστηριώδη θάνατο των πτηνών.
Θέλοντας να κλείσει το θέμα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσε ότι ο μαζικός θάνατος των πτηνών οφείλεται σε δηλητηρίαση που σχεδιάστηκε από το ίδιο  το υπουργείο γιατί τα πτηνά (ψαρόνια) προκαλούσαν προβλήματα σε κτηνοτροφική μονάδα στη βόρεια Νεμπράσκα.
«Τα πτηνά έτρωγαν την τροφή και άφηναν ακαθαρσίες πάνω στην τροφή και τον εξοπλισμό» δήλωσε ο βιολόγος  Ricky Woods, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.
«Έτσι λάβαμε την απόφαση να ρίξουμε το δηλητήριο DRC 1339 για να θανατώσουμε τα πτηνά» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η θανάτωση είναι πάντα η τελευταία λύση.
Τα περισσότερα πτηνά πέθαναν κοντά στην πτηνοτροφική μονάδα, ωστόσο 200 πουλιά, που είχαν ακόμα δυνάμεις, κατάφεραν να διανύσουν 10 μίλια και να φτάσουν στην περιοχή Γιανκτον, όπου και πέθαναν. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Όπως εξήγησε ο κ. Woods, «η δηλητηρίαση πτηνών δεν συνηθίζεται, ωστόσο ορισμένες φορές είναι απαραίτητη».
Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι το δηλητήριο δεν είναι επικίνδυνο για τα υπόλοιπα ζώα που ενδέχεται να φάνε κάποιο από τα πτηνά που έχουν δηλητηριαστεί.
Για το econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);