Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Σφοδρό κρύο και χιόνια στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει η ΕΜΥ από σήμερα το βράδυ. Η επιδείνωση του καιρού θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα σταδιακά, όπου αναμένεται πυκνό χιόνι στην κεντρική Ελλάδα και θυελλώδεις άνεμοι
Με αναμμένα το καλοριφέρ, τις σόμπες και το τζάκι, αλλά και με βαριά μάλλινα πουλόβερ θα περάσουν το επόμενο διήμερο οι κάτοικοι της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΜΥ και στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού.
Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τη νύχτα της Πέμπτης στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί,  που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Για την Παρασκευή προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα κυλήσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Στην Αττική, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);