Τετάρτη, Ιανουαρίου 12, 2011

Γύπας στο "κλουβί" με την κατηγορία της κατασκοπείας



Μετά από τον εντοπισμό ενός γύπα στη Σαουδική Αραβία που έφερε μηχάνημα GPS δόθηκε τροφή σε σενάρια για σιωνιστικό σχέδιο κατασκοπείας.

Ο λόγος που πυροδοτήθηκαν τα σενάρια κατασκοπείας ήταν ότο ο γύπας μετέφερε έναν πομπό GPS που ανέγραφε το όνομα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Ισραηλινοί επιστήμονες απορρίπτουν τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους ως γελοίους και να εκφράζουν ανησυχίες για την τύχη του γύπα.

"Η συσκευή δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να λαμβάνει και να αποθηκεύει βασικά στοιχεία για την τοποθεσία όπου βρίσκεται το πουλί, το υψόμετρο και την ταχύτητά του. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των απειλούμενων ειδών", σημείωσε επιστήμονας.

Σε ό,τι αφορά το GPS επισημαίνουν ότι υπάρχει απλά για να μεταδίδει πληροφορίες για τη θέση του μεγάλου και απειλούμενου πτηνού, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα πτηνά σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις επιθέσεις καρχαριών στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ-ελ-Σέιχ τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι άφηναν να εννοηθεί ότι τους έφερε στα νερά η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ για να πλήξει τον τουρισμό της Αιγύπτου.

"Αυτό που λέγεται σχετικά με το ότι η Μοσάντ έστειλε τους καρχαρίες για να πλήξει τον τουρισμό στην Αίγυπτο δεν απορρίπτεται, αλλά χρειάζεται χρόνος για να επιβεβαιωθεί" δήλωνε τότε ο Mohamed Abdel Fadil Shousha.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);