Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

Νέα Ferrari FF: Τετρακίνητη, Τετραθέσια Και . Shooting-Brake



Απ’ όλα τα πράγματα που περιμέναμε από τη Ferrari, το να παρουσιάσει αμάξωμα με διαμόρφωση shooting-brake (διασταύρωση ανάμεσα σε station-wagon και coupe) σίγουρα δεν ήταν ένα από αυτά.
Και όμως, η Ferrari παρουσίασε την εντυπωσιακή Ferrari FF, που θα εμφανιστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Το όνομά της σημαίνει “Ferrari Τέσσερα” και αποτελεί λογοπαίγνιο τόσο με τις τέσσερις θέσεις που διαθέτει, όσο και με την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
Η FF κρύβει κάτω από το μακρύ καπώ της έναν κινητήρα V12 6.262 κυβικών εκατοστών, που αποδίδει 650 άλογα στις 8.000 στροφές ανά λεπτό και μπορεί να την εκτοξεύσει από στάση στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.
Η επιτάχυνση συνεχίζεται μέχρι τα 208 μίλια ανά ώρα (334 χιλιόμετρα ανά ώρα) που αποτελούν και την τελική ταχύτητά της.
Παρά τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα, η κατανάλωση σε σχέση με την 612 Scaglietti, που αντικαθιστά, έχει μειωθεί από τα 17 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε 12,9 λίτρα και η εκπομπή CO2 μειώθηκε κατά 23%.

Υπάρχει στον πίσω άξονα το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη “F1” της εταιρίας, καθώς επίσης και μαγνητοροϊκό ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης.
Σα να μην έφτανε η εμφάνιση shooting-brake, τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου - κρατηθείτε - διπλώνουν επίπεδα στο πάτωμα, ώστε να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε σαν station-wagon (ιεροσυλία), αυξάνοντας το χώρο αποσκευών από τα 450 λίτρα στα 800 λίτρα και στέλνοντάς την στην κορυφή της κλάσης της (και) στον τομέα αυτό.

Αν ρωτάτε για την τιμή, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Πηγή: SlashGear




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);