Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

Η νύχτα γίνεται.... μέρα

Νέα φώτα λέιζερ με εμβέλεια 600 μέτρων!!!
Ο χειρότερος οδηγός που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι αυτός που δεν ξέρει να χρησιμοποιεί με το σωστό τρόπο τα φώτα του αυτοκινήτου, τη νύχτα. Σε όλους έχει τύχει να ενοχλούνται από τη μεγάλη σκάλα του απέναντι οχήματος, κάτι που οφείλεται είτε στην αμέλεια του άλλου οδηγού είτε στην κακή ρύθμιση που έχουν. Το τελευταίο μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης και θεωρείται πολύ σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την ασφάλειά όλων όσων κινούνται στο δρόμο.

Η νύχτα γίνεται.... μέρα
Μία καθαρή εικόνα του δρόμου, κυρίως κατά τη νυχτερινή οδήγηση, είναι σημαντικός παράγοντας οδικής ασφάλειας που μειώνει τους πιθανούς κινδύνους για όλους τους οδηγούς. Σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει, περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν τις νυχτερινές ώρες κατά μέσο όρο από όσο κατά τη διάρκεια της ημέρας – και μάλιστα παρά τη μειωμένη κυκλοφορία. Μόλις πέφτει το σκοτάδι, οι οδηγοί συνήθως παρουσιάζουν μία υστέρηση στην αναγνώριση των οδικών διαγραμμίσεων, ενώ η εικόνα που προσλαμβάνουν δεν είναι το ίδιο σαφής όπως στο φως της ημέρας. Τα φώτα των άλλων οδηγών είναι ενοχλητικά για τα μάτια που πρέπει να προσαρμόζονται στις συνεχείς εναλλαγές και αντιθέσεις (φως/σκοτάδι). Είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσεις δικυκλιστές με αδύναμα φώτα, πεζούς και ζώα στο σκοτάδι. Ο βελτιωμένος φωτισμός και η καλύτερη ορατότητα βοηθούν στη μείωση των ατυχημάτων τη νύχτα.


Θα τα... δούμε το Φθινόπωρο
Τη λύση σε αυτό το μείζον θέμα δίνει η BMW με τα νέα φώτα τεχνολογίας λέιζερ που θα κάνουν σε λίγους μήνες το ντεμπούτο τους. Η αρχή θα γίνει στο i8 και τα χαρακτηριστικά που έδωσε στην δημοσιότητα η μάρκα μιλούν... από μόνα τους. Σύμφωνα με τους Γερμανούς τα φώτα λέιζερ έχουν δεκαπλάσια φωτεινότητα από αυτή των παραδοσιακών πηγών φωτός. Η εμβέλεια της μεγάλης σκάλας θα φτάνει τα 600 μέτρα, διπλάσια από των συμβατικών προβολέων. Οι απαιτήσεις χώρου είναι ελάχιστες ενώ η κορυφαία απόδοση θα μεταφράζεται και σε 30% μείωση κατανάλωσης ενέργειας.  Τέλος η διάρκεια ζωής των φώτων λέιζερ θα είναι πολύ μεγάλη, θα είναι αξιόπιστα και θα λειτουργούν ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες. 



Αποτελεσματικά και όμορφα...



Στη δεξιά πλευρά έχουμε φώτα λέιζερ...




Η πρώτη εφαρμογή θα γίνει στο ηλεκτρικό super car με την ονομασία i8. Πολύ ζύντομα θα ακολουθήσουν και καθημερινά μοντέλα...




Μέχρι 600 μέτρα θα μπορεί να βλέπει ο οδηγός με τα φώτα λέιζερ...




Η νύχτα θα γίνεται... μέρα



Με τα σύγχρονα συστήματα και τα ειδικά φώτα λέιζερ ο οδηγός θα βλέπει και τη νύχτα...
 http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);