τεχνολογια
Ελλάδα
Ανέκδοτα
Κόσμος παραξενα
περιβάλλον
Υγεία
Διάφορα
Κόσμος
Παράξενα
Κόσμος Γενικά
Ζώα
τροφιμα
Αυτοκίνητο
Ήξερες ότι...
Κόσμος Τραγικά
Φυτά
Ιατρικα
πουλιά
Γενικά
Αστεία
παραξενα
Περιβάλλον πουλιά
Περιβάλλον Ζώα
Κυνηγητικά
φίδια
οικονομία
Φύση
Πολιτική
Χρήσιμα
Μουσική
OVERMIND
Τραγικά
Αθλητικά
Δένδρα
Τέχνη
Εντομα
ποτάμια
Λίμνες
Επιστήμη
Οφθαλμαπάτες
βιβλία
παιδεία
Ατάκες
τρικ
Κόσμος Τραγικά Ζώα
θάλασσα
προτεινόμενα βιβλία
Κυριακή, Απριλίου 27, 2014
Θεραπευτικά μικροσκοπικά ρομπότ για χρήση μέσα στο σώμα
Μικροσκοπικά ρομπότ τα οποία θα μπορούν να βοηθούν τον ασθενή να αναρρώσει και θα συνθέτουν ιατρικές συσκευές μέσα στο σώμα του αναπτύσσουν επιστήμονες του Carnegie Mellon University στο Πίτσμπεργκ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, οι Έρικ Ντίλερ και Μέτιν Σίτι δημιούργησαν κάποια απλά νανορομπότ χρησιμοποιώντας μαγνητικά υλικά. Το κάθε ρομπότ έχει μήκος περίπου ενός χιλιοστού και δύο βραχιόνες. Ο έλεγχός τους γίνεται μέσω μαγνητικών πεδίων, που καθορίζουν την κίνησή τους και τη λειτουργία των βραχιόνων.
Άλλα ρομπότ τέτοιου είδους που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν έπρεπε να είναι συνδεδεμένα με τον χειριστή τους, κάτι που τα καθιστούσε ακατάλληλα για χρήση μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν ήταν δυνατή η ταυτόχρονη κίνηση και ο χειρισμός βραχιόνων. «Μπορούμε να τα μετακινούμε όσο αυτοί είναι κλειστοί ή ανοιχτοί, δεν έχει σημασία» αναφέρει ο Σίτι.
Μέχρι τώρα, τα ρομπότ έχουν δοκιμαστεί για τη μεταφορά μικρών αντικειμένων και την κατασκευή μικροσκοπικών γεφυρών. Μελλοντικά ελπίζεται η ανάπτυξη πιο εξελιγμένων εκδόσεων που θα εισέρχονται στο σώμα του ασθενούς μαζί με εξαρτήματα μικρο-μηχανών, και θα κινούνται μέσα στο αίμα του. Τα ρομπότ θα μπορούν στη συνέχεια να συνθέτουν συσκευές που θα βοηθούν στην θεραπεία.
«Χρειάζεται να συρρικνώσουμε τις συσκευές για να μπαίνουν ευκολότερα στο σώμα, αλλά αν είναι πολύ μικρές, τότε πρακτικά δεν είναι χρήσιμες. Αυτό που θέλουμε είναι να τις συναρμολογούμε μέσα στο σώμα» αναφέρει ο Σίτι.
http://www.naftemporiki.gr/
Ετικέτες
Ιατρικα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου