Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2012

ΑΤΜ ανακυκλώνει κινητά τηλέφωνα-mp3 player και δίνει χρήματα

 

Αυτόματο μηχάνημα <<Ανακύκλωσης>> κινητών τηλεφώνων έρχεται από την Αμερική, σύντομα και εδώ. Το EcoATM, είναι ένα μηχάνημα που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον είναι κάτοχος μίας παλιάς συσκευής κινητού τηλεφώνου ή mp3 player (ακόμη και σπασμένης!) να τη εισάγει σε αυτό το μηχάνημα και να πάρει πίσω χρήματα.

Το EcoATM είναι ήδη σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ. Σε 150 σημεία (εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ κλπ). Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τριπλασιαστεί.

Το μηχάνημα αυτό δίνει νέες προοπτικές. Ανακυκλώνει τις παλιές συσκευές έναντι χρημάτων με αποτέλεσμα να έχει όφελος ο χρήστης της αλλά να έχει όφελος και το περιβάλλον. Οι παλιές συσκευές κινητής τηλεφωνίας τις περισσότερες φορές κατέληγαν στα σκουπίδια με αρνητικά αποτελέσματα για το περιβάλλον.

Ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει το κινητό τηλέφωνο ή το mp3 player του στο EcoATM, για να το ελέγξει και να το αναγνωρίσει. Το μηχάνημα ζητά κάποιες επιπλέον προσωπικές πληροφορίες από τον κάτοχο της συσκευής, ώστε να εξακριβώσει τη νόμιμη κατοχή του προϊόντος.

Στην συνέχεια το μηχάνημα ψάχνει για την υψηλότερη τιμή που θα έπαιρνε κανείς για το συγκεκριμένο gadget. Τελευταίο βήμα είναι η αποδοχή της συναλλαγής από το χρήστη και η παραλαβή των χρημάτων. Μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο βήμα, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει γνώμη και να πάρει πίσω τη συσκευή του.

Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί από τις συσκευές που έχουν ανακυκλωθεί μέχρι σήμερα αν σκεφτούμε ότι η επιχείρηση ecoATM ξεκίνησε ως startup πριν από ενάμιση χρόνο περίπου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λειτουργήσει περισσότερα από 300 περίπτερα, σε εμπορικά κέντρα και μεγάλα καταστήματα σε όλη την ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

http://www.aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);