Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2012

Περίπολα στα δάση, έφοδοι στα λιμάνια για τα…καυσόξυλα!

Περίπολα στα δάση, έφοδοι στα λιμάνια για τα…καυσόξυλα!
Με…περίπολα στις «ύποπτες περιοχές» και εφόδους στα λιμάνια ,απ’όπου φεύγουν φορτηγά με ξυλεία ,προσπαθούν οι διευθύνσεις Δασών να σταματήσουν το αίσχος της παράνομης υλοτομίας το οποίο και λόγω της οικονομικής κρίσης-με την άνοδο των καύσιμων- έχει πάρει και στην Κρήτη εκρηκτικές διαστάσεις!
Με τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη το καυσόξυλο παραμένει μια φτηνή λύση, αλλά και πάλι δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να αγοράσουν. Και είτε θα πανε να…κόψουν ανεξέλεγκτα είτε θα βρουν στη…μαύρη πιο φτηνά!
Αποτέλεσμα; Να μην μένει τίποτα όρθιο στην ενδοχώρα της Κρήτης!
Οι νέες συνθήκες έχουν αναγκάσει τις υπηρεσίες να εντείνουν τις περιπολίες δασικών υπαλλήλων στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό και μέσα με αποτέλεσμα μόνο το τελευταίο διάστημα να έχουν «βγει» 14 περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας και να έχουν σχηματισθεί δικογραφίες που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.
Οι περιοχές του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων -εκεί η κατάσταση έχει…ξεφύγει- λόγω των περισσότερων δασών- είναι πλέον στο «κόκκινο» και οι διευθύνσεις Δασών προσπαθούν σε Δυο βάρδιες και μέχρι τις 10 τουλάχιστον τη νύχτα να προλάβουν εκείνους που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.
Από ξένες ελιές, μέχρι δρυάδες , χαρουπιές και ό,τι μπορεί να δώσει ξυλεία για σόμπες και τζάκια!
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);