Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2012

Θέλει να σπάσει το φράγμα του ήχου


Ένα με τον ουρανό... είναι ο αλεξιπτωτιστής ο Felix Baumgartner γνωστός και ως "Ατρόμητος Felix" που θέλει να ισοπεδώσει άλλα τέσσερα παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο 42χρονος, θέλει να πηδήξει από αερόστατο στο ύψος ρεκόρ των 36,6 χιλιομέτρων και θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση.
Όπως αναφέρει η Βρετανική  DailyMail, ο Felix  και η ομάδα του προγραμματίζουν το δύσκολο άλμα τον προσεχή Αύγουστο πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού.
Η πτήση θα διαρκέσει δέκα λεπτά. Σε αυτόν το χρόνο ο Αυστριακός  θέλει να σπάσει τέσσερα ρεκόρ: ρεκόρ ύψους για επανδρωμένη πτήση με αερόστατο, ρεκόρ ύψους για ελεύθερη πτώση, ρεκόρ απόστασης στη διάρκεια ελεύθερης πτώσης και ρεκόρ ταχύτητας για ελεύθερη πτώση.


Το σχέδιο είναι ο Felix να  πετάξει στη στρατόσφαιρα ως ο μοναδικός επιβάτης ενός τροποποιημένου μετεωρολογικού αερόστατου, το οποίο θα γεμίσει με αέριο ήλιο και θα υπερβεί τελικά σε διάμετρο τα 100 μέτρα.
Φορώντας μια στολή παρόμοια με τις στολές των αστροναυτών, η οποία θα του προσφέρει οξυγόνο και θα εμποδίσει το αίμα του να βράσει σε συνθήκες χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης εκτιμάται ότι θα φτάσει την ταχύτητα του ήχου μόλις 35 δευτερόλεπτα μετά το άλμα.
Ο Μπάουμγκαρτνερ θα σπάσει επίσημα το φράγμα του ήχου, μέχρι την ταχύτητα των Mach 1,2, καθώς θα κινείται ταχύτερα από τα ηχητικά κύματα που θα παράγει ο ίδιος.


Ο Felix έχει στο ενεργητικό του πτώσεις με αλεξίπτωτο από πανύψηλους ουρανοξύστες, όπως οι Πύργοι Petronas στη Μαλαισία και το Taipei 101 στην Ταϊβάν.
 http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);