Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2012

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα του...

Ένα απίστευτο ατύχημα είχε ένας 67χρονος άντρας στην Πενσακόλα των ΗΠΑ, όταν την ώρα που κάπνιζε το ηλεκτρονικό του τσιγάρο αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, στο στόμα και στο πρόσωπο...

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο 67χρονος Τομ Χόλογουέι από το Νάισβιλ ήθελε να κόψει το κάπνισμα για αυτό αγόρασε μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το ατύχημα συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, πιθανά από κάποια βλάβη στην μπαταρία με αποτέλεσμα ο Τομ να πάθει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπό του, να χάσει τα περισσότερα δόντια του, ενώ από την έκρηξη ακρωτηριάστηκε και τμήμα της γλώσσας του.

Οι αρχές επίσημα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Τομ, ωστόσο το προφίλ του στο Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα συμπαράστασης από φίλους.
Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Νορθ Μπέι, Τζόζεφ Πάρκερ δήλωσε πως ακόμα δεν έχουν εξακριβώσει τον τύπο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ούτε γνωρίζουν την μάρκα της μπαταρίας που εξερράγη, το μόνο που γνωρίζουν ήταν ότι επρόκειτο για επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου. Ο Πάρκερ πρόσθεσε πως είναι η πρώτηξ φορά στην καριέρα του που του έχει τύχει κάτι τέτοιο ενώ όταν κλήθηκε να περιγράψει το ατύχημα είπε χαρακτηριστικά «Η καλύτερη αναλογία είναι να φανταστείτε κάποιον που έχει βάλει μια ρουκέτα-μπουκάλι στο στόμα του και αυτή ξαφνικά εκρηγνύεται
»http://www.blog.gr

1 σχόλιο:

esmoke είπε...

Αγαπητοί Κύριοι,

Με αφορμή δημοσιεύματος σας που αναφέρεται σε ηλεκτρονικό τσιγάρο που εξεράγη θα πρέπει να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας ότι επρόκειτο περι ιδιοκατασκευής ! Όλες οι συσκευές που πωλούνται από γνωστούς κατασκευαστές είναι ποιοτικές και ασφαλείς και φέρουν πιστοποιήσεις CE και RoHS.

Με αφορμή άλλα δημοσιεύματα αναφορικά με τo ηλεκτρονικό τσιγάρο και την επικινδυνότητα του θα θέλαμε να τονίσουμε τα κάτωθι:

Η εταιρεία μας GETA Hellas εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα επώνυμα και ευρωπαϊκά προϊόντα Esmoke. Το υγρό αναπλήρωσης ( e-liquid ) που χρησιμοποιούμε για την αναγόμωση των ηλεκτρονικών τσιγάρων Esmoke ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ προπυλενική γλύκολη ούτε καμιά άλλη αμφισβητήσιμη ουσία, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΑΡΗ ΦΥΤΙΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ υψηλής καθαρότητας κατάλληλη για φαρμακευτική χρήση.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε με ασφάλεια πως κάθε μελέτη, άποψη, γνώμη, δημοσίευση στην οποία δεν λαμβάνονται υπόψιν προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν νικοτίνη, ούτε προπυλενική γλυκόλη, ούτε άλλες αμφιλεγόμενες ουσίες, αποτελεί μετά βεβαιότητας προσπάθεια δυσφήμησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και εξυπηρετεί προφανώς άλλα συμφέροντα.

Απόδειξη για την ακρίβεια των ισχυρισμών μας θα βρείτε στον υπερσύνδεσμο "Esmoke, Σύνθεση και Ασφάλεια" όπου μπορείτε να δείτε όλα τα πιστοποιητικά, την σύνθεση και την προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του υγρού αναπλήρωσης Esmoke καθώς και πρόσφατες χημικές αναλύσεις.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πρόσφατο έλεγχο των προιόντων μας από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, από το Γενικό Χημείο του Κράτους καθώς και από τον ΕΟΦ !

Στον πιο πάνω υπερσύνδεσμο μπορείτε επίσης να διαβάσετε την επίκαιρη ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ FAME LAB του δρ. Ανδρέα Φλουρή, η οποία υποστηρίζει ότι η επίδραση του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου στον οργανισμό είναι κλινικά ασήμαντη! Για κάποιον περίεργο λόγο όμως η ανωτέρω μελέτη δεν βρήκε τον δρόμο της προς την δημοσιότητα παρόλο που τα ευρήματα της παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Τέλος σε απάντηση άλλων δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων στον τύπο που υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα είναι επιβλαβές μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
giromiro.blogpot

"επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικό κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...

Με εκτίμηση,


Χαρ. Γιαννακού
http://esmoke.gr

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);