Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2012

Αν ξέρετε τον Ευρωπαϊκό Αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ανήκετε στο 6% των Ελλήνων

Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτό το 6% και το ομολογούμε. Τι είναι το 112; Είναι ο Ευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Που σημαίνει, τι; Ότι, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στην Ευρώπη, μπορείτε να καλείτε αυτό τον αριθμό και να έρχεστε σε επαφή με το κέντρο αμέσου δράσεως της κάθε χώρας.
Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το Ευρωβαρόμετρο, μόνο το 6% των Ελλήνων γνωρίζουν για τον αριθμό 112. Και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μόνο το 26%.
Ας δούμε όμως τι ισχύει για την Ελλάδα
Ο αριθμός 112 χρησιμοποιείται παράλληλα με τους άλλους αριθμούς άμεσης δράσης που γνωρίζουμε (100, 199, 166 κλπ). Μπορούμε να τον καλούμε από κάθε τηλέφωνο, σταθερό, καρτοτηλέφωνο, κινητό. Ο αριθμός αυτός είναι προσβάσιμος έστω κι αν το κινητό σας δεν έχει sim card ή αν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας δεν «πιάνει» στην περιοχή που βρίσκεστε και πιάνει κάποιο άλλο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τηλεφωνικό κέντρο που απαντά τις κλήσεις στο 112 θα σας απαντήσει, κατά μέσο όρο μέσα σε 9 δευτερόλεπτα, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει ερωτήσεις και αιτήματα έκτακτης ανάγκης σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά.
Αν κάποιος καλέσει το 112 και δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, η υπηρεσία μπορεί να τον εντοπίσει 23 λεπτά μετά την κλήση από το κινητό του τηλέφωνο. Εντυπωσιαστήκατε; Εμείς ναι. Και κυρίως γιατί είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους ταξιδεύουν να γνωρίζουν πως υπάρχει ένας αριθμός που λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη και μπορεί να απευθυνθεί σε αυτό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βέβαια, κατάλαβε πως κάτι έχει κάνει λάθος γιατί το 74% των Ευρωπαίων δεν γνωρίζει γι αυτό τον αριθμό. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει καινούρια, πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης των ταξιδιωτών και ζήτησε και από όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό να ενημερώσουν σχετικά τους ταξιδιώτες τους.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το 112, μπορείτε να επισκεφτείτε το site εδώ ( όχι στα Ελληνικά βέβαια) ενώ η μόνη ενημέρωση που μπορείτε να πάρετε στα Ελληνικά είναι στην ιστοσελίδα της Κοινωνίας της πληροφορίας για τα παιδιά .
 http://www.digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);