Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

Χωρίς νερό, δεν μπορώ...


http://www.faretra.gr/images/1_wke4i.jpgΦορητή συσκευή για να έχετε πάντα νερό μαζί σας και μάλιστα με αυτόματο φίλτρο καθαρισμού, σχεδιάσε η Talia Cryns. Χρήσιμο για τουρίστες και οδοιπόρους. Με τη βοήθεια ηλιακής ενέργειας, καθαρίζει το νερό από τα μικρόβια
Η σχεδιάστρια Talia Cryns σχεδίασε μία συσκευή καθαρισμού του νερού επονομαζόμενη AquaIris. Η συσκευή μιας και φορητή, απευθύνεται σε τουρίστες και οδοιπόρους που σκοπεύουν να περιπλανηθούν σε τροπικούς προορισμούς.
Η AquaIris είναι μία όμορφα σχεδιαστικά συσκευή που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για να απολυμάνει μολυσμένο νερό και να το καταστήσει πόσιμο.
Λειτουργεί σε τρία στάδια, συλλογή, εξουδετέρωση των παθογόνων μικροοργανισμών και διήθηση. Η πλήρωση της συσκευής πραγματοποιείται από μια οπή που βρίσκεται στην κορυφή της. Από τη στιγμή που θα συλλεχθεί το νερό μέσα στη συσκευή, περνάει από ένα μικρό φίλτρο, το οποίο είναι επισυναπτόμενο σε μία ζώνη που χρησιμοποιείται και για την μεταφορά της ως σακίδιο.
Το φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί για περαιτέρω καθαρισμό. Όταν το νερό διαπεράσει το φίλτρο, απορροφάται από ένα κρυσταλλικό στρώμα το οποίο μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε UVC. Η ακτινοβολία UVC έχει ισχυρή αντιμικροβιακή ικανότητα, σκοτώνοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα μικρόβια στο νερό. Έτσι έχουμε καθαρό, πόσιμο νερό.
Εξωτερικά η συσκευή γεμάτη μοιάζει με ένα διαφανές δοχείο νερού, με πρωτότυπο σχήμα, σαν μία μικρή κομψή τσάντα, ενώ αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ταξιδιώτες, μιας και θα τους σβήνει τη δίψα με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);