Κυριακή, Μαΐου 29, 2011

Επανάσταση στη θεραπεία της δισκοκηλης-δισκοπάθειας!!!

Οκτώ στους δέκα ενήλικες βιώνουν, μόνιμα ή περιστασιακά, οδυνηρούς πόνους στη μέση, τον αυχένα ή σε κάποιο από τα άκρα, ως συνέπεια τραυματισμών, απότομων κινήσεων και μηχανικών βλαβών που καταστρέφουν τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Ως εναλλακτική λύση φέρεται ένεση με ενδοδισκικό τζελ.
Με την καταστροφή των μεσοσπονδύλιων δίσκων καταρρέει πλήρως το κύριο σταθεροποιητικό και στηρικτικό στοιχείο μεταξύ των σπονδύλων, οπότε εμφανίζονται οι γνωστές μας δισκοκήλες. Η χειρουργική αντιμετώπιση μιας τέτοιας βλάβης ήταν και παραμένει η βασική λύση εκλογής, εντούτοις η εμπειρία από επώδυνα, με μακρά περίοδο ανάρρωσης, ή ακόμη και αποτυχημένα χειρουργεία, αποτρέπει τους περισσότερους ασθενείς από την απόφαση να υποβληθούν σε επέμβαση.
Εναλλακτική λύση, όμως, υπάρχει. Είναι μη χειρουργική, εντελώς αναίμακτη και ανώδυνη, και-αν και καινούρια- εξαιρετικά αποτελεσματική. Πρόκειται για την έγχυση ενδοδισκικού gel, το οποίο εγχύεται μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή της βλάβης, μέσω μιας λέπτης βελόνας και με τοπική αναισθησία, σε μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Το γεγονός, επιπλέον, ότι το gel εγχύεται υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση, εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια, καθώς αποκλείεται το ενδεχόμενο τραυματισμών ή αστοχίας του υλικού.
Σε πολύ σύντομο, μάλιστα, χρονικό διάστημα (από μισή ώρα έως τρεις εβδομάδες) μετά την έγχυση, επιτυγχάνεται πλήρης αναγέννηση του πηκτοειδούς πυρήνα του μεσοσπονδύλιου δίσκου, ο οποίος επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Ως αποτέλεσμα, σταματά η πίεση που ασκείται στο νεύρο, καθώς και ο εντοπισμένος πόνος που χαρακτηρίζει την ισχιαλγία, τη μηραλγία, την οσφυαλγία κ.ο.κ. Ο ασθενής δε, είναι σε θέση να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Για αυτή τη νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή του ενδοδισκικού gel θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης κ. Νικόλαο Μπενάρδο, στις 31/5/2011 και ώρα 12:00 μμ στο ξενοδοχείο Hilton, αίθουσα: Θάλεια 1. Παρόντες θα είναι επίσης οι πρώτοι Έλληνες ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αυτή τη μη χειρουργική μέθοδο, για να μοιραστούν την εμπειρία τους.
: http://rc-cafe.blogspot.com

1 σχόλιο:

Δισκοκήλη είπε...

Η δισκοπλαστική εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση της δισκοπάθειας και της δισκοκήλης.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);