Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2015

Παραπλανητικά mail κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα

Παραπλανητικά mail κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την προσοχή των χρηστών του ίντερνετ εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με παραπλανητικά email που προτρέπουν τους παραλήπτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (αριθμό πιστωτικής κάρτας, ταυτότητα, διαβατήριο, Α.Φ.Μ. κτλ), κλέβοντάς τα.
Στο email αναγράφεται ψευδώς ότι αποστέλλεται από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής. Εφόσον οι παραλήπτες ανταποκριθούν, οι κωδικοί και τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Οι χρήστες του Διαδικτύου που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλούνται να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά, αφού οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί υπηρεσιών πληρωμής δεν προβαίνουν σε επιβεβαίωση τέτοιου είδους ευαίσθητων οικονομικών στοιχείων, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID. 
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);