Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2015

Την "Κιβωτό του Νώε" σκοπεύει να δημιουργήσει η Ρωσία

Την "Κιβωτό του Νώε" σκοπεύει να δημιουργήσει η Ρωσία
Μια γενετική "Κιβωτό του Νώε", στην οποία θα αποθηκευτεί γενετικό υλικό από όλους τους οργανισμούς στη Γη σχεδιάζει να δημιουργήσει το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
"Αποκαλώ το πρόγραμμα Κιβωτό του Νώε. Αφορά τη δημιουργία ενός αποθετηρίου, μιας βάσης δεδομένων για την αποθήκευση όλων των ζωντανών οργανισμών στη Γη, η οποία θα συμπεριλάβει όχι μόνο σύγχρονους οργανισμούς αλλά και είδη που εξαφανίζονται ή έχουν ήδη εξαφανιστεί" δήλωσε ο πρύτανης Βίκτορ Σαντίβνιτσι σύμφωνα με το Russia Today.
"Εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι ένα άλμα στην ιστορία της Ρωσίας, που θα γίνει η πρώτη χώρα που δημιουργεί κάτι σαν την πραγματική Κιβωτό του Νώε"είπε.
Αυτό, όμως, δεν είναι ακριβώς αληθές. Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον διατηρεί τράπεζα με 4,2 εκατομμύρια βιολογικά δείγματα, ενώ στη Βρετανία λειτουργεί από το 2004 η λεγόμενη Κατεψυγμένη Κιβωτός για απειλούμενα είδη. 
Μια διαφορετική τράπεζα, αποκλειστικά για σπόρους φυτών, εγκαινιάστηκε το 2008 στο απομονωμένο νησί Σβάλμπαρντ της Αρκτικής.
Το ρωσικό σχέδιο βέβαια είναι πιο φιλόδοξο, αφού προορίζεται να φιλοξενήσει όλα ανεξαιρέτως τα είδη του πλανήτη.
Η εγκατάσταση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2018. 
Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ρούβλια ή 14,6 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για το μεγαλύτερο επιστημονικό κονδύλι που έχει ποτέ εγκριθεί στη χώρα.
http://www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);