Ιδού λοιπόν, πως θα διαγράψεις (όχι απενεργοποιήσεις, δι-α-γρά-ψεις) το προφίλ που έχτισες με τόσο κόπο και ξενύχτια, και τώρα ανησυχείς ότι είναι έρμαιο του κάθε μεγαλομανή ερευνητή που ψάχνει να βρει τρόπους να κάνει το Facebook να σε γνωρίζει καλύτερα, πουλώντας την έρευνά του στους διαφημιστές.
Φύγαμε!
1. Πάρε ένα backup όλων των στοιχείων που έχεις ανεβάσει κατά καιρούς στο facebook καθώς και όλων των στοιχείων σχετικά με το πρόσωπό σου, έχει κρατήσει η υπηρεσία για λογαρισμό σου όπως likes, shares κλπ. Είναι κρίμα να μην κρατήσεις ένα ‘ψηφιακό ενθύμιο’ από την εμπειρία σου με το κοινωνικό δίκτυο. Δες παρακάτω βήμα-βήμα πως θα λάβεις σε ένα ZIP αρχείο το ‘ενδεικτικό αποφοίτησης’ από το Facebook.
Αυτό είναι το menu που σε οδηγεί στις “ρυθμίσεις” λογαριασμού σου
Κανε κλικ στο “Download a copy of your Facebook Data”
Πάτησε το APPS για να εμφανιστούν οι εφαρμογές και κάνε κλικ στο “EDIT” για να τις διαγράψεις μία μία
Πάτα το off στον παραπάνω πίνακα για να βγάλεις την πρίζα μεταξύ applications και facebook
Κάνε κλικ στο ‘Activity Log’ ή “ιστορικό ενεργειών’ για να δεις τι έκανες στο Facebook
Σημαντικό: Μην μπεις στο Facebook. Θα αναστραφεί η διαδικασία διαγραφής και ο λογαριασμός σου θα επανέλθει στην κανονική του μορφή.
Μετά από τις 14 μέρες που θα σου δώσει το Facebook, να το “ξανασκεφτείς”, και εφόσον δεν γίνει κατά λάθος κάποια αναφορά στο όνομά σου που θα ακυρώσει την διαδικασία, δεν υπάρχει γυρισμός. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας μέχρι την απόλυτη ‘ανυπαρξία’. Δηλαδή την οριστική διαγραφή σου, αν και ορισμένα στοιχεία μπορεί να μείνουν στο αρχείο της υπηρεσίας για 90 ημέρες.
Πατώντας το “Delete my account” είσαι 1 βήμα και 1 μήνα μακριά από την ανυπαρξία στο Facebook
+BONUS: Εάν τελικά το μετάνοιωσες, η Wall Street Journal προσφέρει έναν εύχρηστο οδηγό που σε βοηθά να ορίζεις εσύ (ως έναν βαθμό) τι θέλεις να εμφανίζεται στο News feed σου.
[πληροφορίες, via]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου