Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014

Αποκεφαλισμένο φίδι σκότωσε τον σεφ που το μαγείρευε

Η λαιμητόμος μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε δευτερόλεπτα. Αυτό μάλλον σκεφτόταν ο αρχιμάγειρας κινεζικού εστιατορίου στην επαρχία Κουανγκτόνγκ της Νότιας Κίνας που βρήκε το θάνατο από μια αποκεφαλισμένη κόμπρα.
Ο Πενγκ Φαν ετοίμαζε μια φιδόσουπα που είναι τοπικό έδεσμα και για πρώτη ύλη είχε στη διάθεσή του μια κόμπρα της Ινδοκίνας.
Είκοσι λεπτά αφότου αποκεφάλισε το φίδι για να ψιλοκόψει τον κορμό του,  το κεφάλι του ερπετού τον δάγκωσε με αποτέλεσμα ο σεφ να δηλητηριαστεί και να βρει φρικτό θάνατο.
“Η υπόθεση δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει” ανάφερε στο treehugger ο Βόλφγκανγκ Γούστερ, ερπετολόγος του Πανεπιστημίου Μπάνγκορ της Ουαλίας. “Μας φαίνεται παράξενο διότι ως άνθρωποι, όπως και τα υπόλοιπα θηλαστικά, έχουμε υψηλούς ρυθμούς μεταβολισμού πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε συνεχή ροή οξυγόνου και αίματος για να τροφοδοτείται ο εγκέφαλός μας. Εάν αυτή η ροή διακοπεί για μερικά τότε τα πάντα σβήνουν. Τα φίδια και άλλα ερπετά έχουν υψηλούς μεταβολικούς ρυθμούς και οι ιστοί τους, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου μπορεί να διατηρηθεί ζωντανός και ενεργός για μεγάλο διάστημα μετά τη διακοπή της παροχής του αίματος”.
Τα φίδια μπορούν να παραμείνουν ενεργά έως και μία ώρα μετά την αφαίρεση του κεφαλιού ή άλλου μέρους του σώματός τους.
Ο Λη Φιτζέραλντ, ερπετολόγος στο πανεπιστήμιο Texas A&M University, επισήμανε ότι η ενεργή περίοδος μετά τον θάνατο ενός φιδιού εξαρτάται από τη θερμοκρασία, αλλά και το πόσο ψηλά κατά μήκος του σώματος έγινε ο αποκεφαλισμός. “Εάν οι δηλητηριώδεις αδένες, τα νεύρα και οι μύες που ενεργοποιούνται στο δάγκωμα δεν πειραχτούν τότε το κεφάλι του φιδιού μπορεί ακόμα να δαγκώσει, το βλέμμα του έχει αντανακλαστικά και πιθανότατα λειτουργούν αισθήσεις που δεν γνωρίζουμε” πρόσθεσε.
Το περιστατικό μετέδωσε η εφημερίδα New Zealand Herald μετά τον θάνατο του μάγειρα.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);