Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2014

Ζαρκάδι έπεσε στο φράγμα του Μόρνου: Καρέ-καρέ ο απεγκλωβισμός του

Το άτυχο ζώο είχε εγκλωβιστεί στις λεκάνες απορροής από άγνωστη αιτία - Κολυμπούσε συνεχώς χωρίς να καταφέρνει να βρει διέξοδο διαφυγής, με αποτέλεσμα η ζωή του να κινδυνεύειΈπειτα από μια πολύωρη και δύσκολη επιχείρηση, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και Πυροσβέστες Λιδωρικίου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μέσα από το κανάλι στο φράγμα του Μόρνου ένα ζαρκάδι το οποίο είχε εγκλωβιστεί στο νερό για περισσότερες από δύο ημέρες.

Το άτυχο ζώο ήταν εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να βγει, αλλά δεν τα κατάφερε.

image (© c)


Πέντε άνδρες της 7ης ΕΚΑΚ από τη Λαμία με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Σίμο Αποστόλου πήγαν στο σημείο με σωστική λέμβο και σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Π.Κ Λιδωρικίου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζαρκάδι από το κανάλι.

Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερη, διότι η σωστική λέμβος της 7ης ΕΜΑΚ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λόγω του μεγάλου ύψους του φράγματος.

image (© c)


Σύμφωνα με το Lamiareport, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και των Π.Κ. Λιδωρικίου και Π.Υ Άμφισσας δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τον ατομικό τους εξοπλισμό διότι διαπίστωσαν ότι οι φωσφορούχες-ανακλαστικές ταινίες των κρανών και των στολών τρόμαζαν το ζαρκάδι λόγω της έντονης ανάκλασης από τον ήλιο.

image (© c)


Έτσι αναγκάστηκαν να το πλησιάσουν μέσα στο νερό χωρίς τον ατομικό τους εξοπλισμό αλλά παίρνοντας όλα τα άλλα μέτρα προστασίας (σωσίβια, δέσιμο με διασωστικούς κάλους) και με διασωστικά σχοινιά και θηλιές το εγκλώβισαν.

image (© c)


Το άτυχο ζωό είχε εγκλωβιστεί στις λεκάνες απορροής από άγνωστη αιτία και κολυμπούσε συνεχώς χωρίς να υπάρχει διέξοδος διαφυγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του λόγω της κόπωσης που είχε προέλθει από την συνεχή κολύμβηση.

Το ζαρκάδι αφέθηκε ελεύθερο από τους θυροφύλακες στο φυσικό του χώρο.

image (© c)


image (© c)


image (© c)


image (© c)


image (© c)


image (© c)


image (© c)


image (© c)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);