Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2013

Google Helpouts: νέα υπηρεσία για συμβουλές από ειδικούς μέσω video

Μια υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συμβουλευτούν ειδικούς μέσω βιντεο  και διαδικτυακών συζητήσεων λανσάρει η Google.
Η υπηρεσία Google Helpouts έκανε το ντεμπούτο της τη Δευτέρα και περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 συνεργασίες στους τομείς της μόδας, της ομορφιάς, της γυμναστικής, των υπολογιστών κ.λ.π.
Οι συνεδρίες μέσω video μπορούν να διαρκούν από λίγα λεπτά ως και ώρες, αναλόγως το θέμα για το οποίο ζητά συμβουλές ο χρήστης της υπηρεσίας. Το αντίτιμο που θα καταβάλλει ο χρήστης, το καθορίζει αυτός που παρέχει τις συμβουλές.
Αν και η Google παραμένει η κορυφαία μηχανή αναζήτησης, πολλοί καταναλωτές ζητούν συμβουλές για ταινίες, εστιατόρια και άλλα θέματα, μέσω κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook.
Με τη νέα υπηρεσία η Google εκτιμά πως θα καταφέρει να καλύψει αυτό το κενό.
Όπως ανακοινώθηκε, αρχικά η Google θα επιβλέπει αυστηρά το Helpouts, ελέγχοντας ποιες υπηρεσίες μπορούν να προσφερθούν, έτσι ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο πορνογραφίας.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τα άτομα που θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας, θα έχει προηγηθεί αυστηρός έλεγχος των πιστοποιητικών και των διπλωμάτων τους.
Πέρα από τους ιδιώτες, η Google θα συνεργαστεί και με μεγάλα ονόματα όπως τα Sephora και η εταιρεία αδυνατίσματος Weight Watchers.
Το κέρδος της Google θα ανέρχεται στο 20% της πληρωμής για την παροχή τωνσυμβουλών.
Οι καταναλωτές θα μπορούν να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ειδικοί και οι εταιρείες μέσω των βιντεοκλήσεων.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);