Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2013

Γάτες σώθηκαν πριν καταλήξουν σε εστιατόρια

Τα ζώα απελευθερώθηκαν σε δάσος της Κίνας


Κινέζοι εθελοντές σπεύδουν κάθε μέρα σε ορεινή περιοχή στα ανατολικά της χώρας για να σώσουν εκατοντάδες γάτες που αφέθηκαν στο έλεος του θεού, αφού πρώτα απελευθερώθηκαν από φορτηγό που τις μετέφερε σε εστιατόρια.

Από την 1η Νοεμβρίου έχουν διασωθεί 50 αιλουροειδή, δήλωσε ο Νι Ζιγιάνγκ, επικεφαλής της Ένωσης για την Προστασία των Μικρών Ζώων στην πόλη Γούξι της ανατολικής Κίνας.

«Κάποια είναι πολύ πεινασμένα. Δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Μερικά δυστυχώς σκοτώθηκαν καθώς χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο Νι. Πρόσθεσε επίσης ότι εθελοντές χτενίζουν την περιοχή έξω από την παράκτια πόλη της επαρχίας Γιανγκζού όταν τελειώσουν την εργασία τους.

Οι εθελοντές βρέθηκαν στην περιοχή όταν πληροφορήθηκαν ότι ένα φορτηγό μετέφερε 1.000 γάτες, οι οποίες τρώγονται ως εκλεκτό έδεσμα σε περιοχές της νότιας Κίνας.

Κατόπιν αστυνομικού ελέγχου στο φορτηγό, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε τα απαραίτητα παραστατικά. Οι «γάτες-εμπόρευμα» κατασχέθηκαν, αλλά αντί να οδηγηθούν σε καταφύγιο ζώων απελευθερώθηκαν στο δάσος. Οι φιλοζωικές οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους τόσο για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ενέργειας αυτής όσο και για το γεγονός ότι δεν αναζητήθηκαν οι ιδιοκτήτες των γατιών.

Το φιλοζωικό κίνημα στην Κίνα βρίσκεται σε εμβρυϊκό στάδιο και βασίζεται σε δωρεές πολιτών για να χρηματοδοτήσει τις δράσεις του.

Δείτε φωτογραφίες από τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα...








Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);