Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2013

Το μέγεθος της καμάρας του ποδιού ευθύνεται συχνά για τους πόνους στη μέση


Μπορεί τα ψηλά τακούνια να «κατηγορούνται» για τους πόνους που προκαλούνται συχνά στα πόδια και τη μέση, όμως δεν είναι ένοχα για όλα τα προβλήματα που συνδέονται με το είδος των παπουτσιών που συνηθίζει κανείς να φοράει.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο το μέγεθος της καμάρας επηρεάζει το περπάτημα και τη ορθοστασία και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν μικρή καμάρα και φορούν συχνά ίσια παπούτσια έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πόνους στη μέση.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Rheumatology, στη μελέτη τους συμμετείχαν 1.930 άνδρες και γυναίκες, στους οποίους έκαναν μετρήσεις για να υπολογίσουν το μέγεθος της καμάρας των ποδιών τους κατά την ορθοστασία και την πίεση που ασκούν τα πόδια τους στο έδαφος κατά το περπάτημα.
Για να το πετύχουν, χρησιμοποίησαν ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι θεωρούνται πολύ ακριβείς σε ό,τι αφορά την εικόνα της υγείας των ποδιών.
Η ηλικία των γυναικών ήταν κατά μέσο όρο τα 60 χρόνια, ενώ περίπου το 38% εξ αυτών είχε αναφέρει ότι κατά καιρούς υπέφερε από  πόνους στη μέση.
«Τα πόδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της μέσης και της πλάτης», είπε στο Reuters η βασική συντάκτρια της επιστημονικής έκθεσης, Marian Hannan από το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Γήρανση του Hebrew Senior Life στη Βοστόνη, το οποίο συνεργάζεται με το Χάρβαρντ και έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.
Έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν έδειξαν ότι οι πόνοι στη μέση εμφανίζονται περίπου στο 20% των γυναικών και συχνά έχουν άμεση σχέση με τα πέλματα και τον τρόπο με τον οποίο στέκεται κανείς
http://www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);