Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013

Η Ακρόπολη στον υπολογιστή σας με ένα κλικ


Η εκπαίδευση αλλάζει και όλα πλέον τείνουν να γίνουν ψηφιακά. Το δρόμο της ψηφιοποίησης ακολούθησε και η Ακρόπολη, για την οποία πλέον μπορούμε να πληροφορηθούμε και να ενημερωθούμε για τα μνημεία, την ιστορία ανάλογα με το τι μας ενδιαφέρει και με το ποιο είναι το εκπαιδευτικό μας επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη», το οποίο υλοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ).
Σε αυτή την ιστοσελίδα οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το ιστορικό μνημείο της Ακρόπολης θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να διαβάσουν έντυπα, εργασίες, να δουν φωτογραφίες και όλα αυτά ανάλογα με τον τύπο περιεχομένου (βιβλία, έντυπα, CD-ROM, διαδραστική εφαρμογή, βίντεο, φωτογραφία, αφίσα κ.α.).
Επιπλέον, όσοι επισκεφθούν τον ιστότοπο έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν ανά μάθημα και ανά εκπαιδευτικό επίπεδο (προσχολική εκπαίδευση, πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τριτοβάθμια εκπαίδευση, διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση), ανά θέμα (αρχιτεκτονική, Θεά Αθηνά, καθημερινή ζωή, λατρεία/θεοί, Ιστορία/αρχαίες πηγές, αναστήλωση, γλυπτική) όπως επίσης και ανά Μνημείο (Ακρόπολη, Παρθενώνας, Ερέχθειο, Ναός Αθηνάς Νίκης, Προπύλαια κ.α.).
Επισκεφθείτε εδώ: http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/ το Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);