Κυριακή, Αυγούστου 18, 2013

Μικροσκοπικά λουλούδια «εργαστηρίου» δημιούργησαν ερευνητές του Χαρβαρντ [εικόνες]

Μικροσκοπικά λουλούδια που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι δημιούργησαν επιστήμονες στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Χαρβαρντ χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα χημικών και μετάλλων.
«Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι το πρώτο που φωτογραφίσαμε», δήλωσε ο Γουιμ Νορντγουιν, ένας ερευνητής που ειδικεύεται στην ανάπτυξη κρυστάλλων στο Χάρβαρντ.
Κατασκευάζοντας μικροσωματίδια και νανοσωματίδια, μερικά από τα οποία είναι πολύ μικρότερα από το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας, αποτελεί ένα ενδιαφέρον ερευνητικό πεδίο με πιθανές χρήσεις στην οπτική και τη μηχανική, εξηγεί ο Νορνγουιν.
Τα λουλούδια κατασκευάστηκαν στα πλαίσια της μελέτης νανοσωματιδίων, και οι ερευνητές επέλεξαν να δημιουργήσουν λουλούδια επειδή ήταν ένα απλό σχήμα για να ξεκινήσουν.
Οπως εξηγεί ο Νορντγουιν στην έρευνα του που δημοσιεύθηκε στις 16 Μαΐου στο περιοδικό Science, το μόνο που χρειάστηκαν ήταν ένα ποτήρι νερό με άλατα βαρίου και πυριτικού νατρίου, μία επίπεδη πλάκα για να τοποθετήσουμε το εσωτερικό του ποτηριού και ένα πιατάκι για να μεγαλώσουν μέσα τα λουλούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);