Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013

Τι θα πληρώνουμε από σήμερα στα νοσοκομεία

Τι θα πληρώνουμε από σήμερα στα νοσοκομεία
Από σήμερα το πρωί τίθεται σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία που αφορά τα νέα τέλη των κρατικών νοσοκομείων. Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένες επισκέψεις να είναι προετοιμασμένοι έχοντας «ένσημα υγείας», τα οποία είναι απαραίτητα για την προμήθεια φαρμάκων ή τις εργαστηριακές εξετάσεις. 
Τα ένσημα αυτά διατίθενται από την περασμένη εβδομάδα στα ταχυδρομεία καθώς και στα νοσοκομεία στις αξίες των 0,50 σεντ, 1, 2 και 5 ευρώ. Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το ποσό των 3 ευρώ για επίσκεψη σε γενικό γιατρό, το ποσό των 6 ευρώ για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, όπως επίσης και 10 ευρώ για τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Ασθενείς οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι ταυτότητας νοσηλείας εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των κρατικών νοσηλευτηρίων καταβάλλοντας €15,00 για επίσκεψη σε γενικό γιατρό και το ποσό των €30,00 για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό.

ΝΕΑ ΤΕΛΗ. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που θα λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή από τα δημόσια νοσοκομεία θα καταβάλλουν 50 σεντ μέσω του ειδικού ενσήμου για κάθε φάρμακο που θα λαμβάνουν με μέγιστο ποσό €5,00 για κάθε συνταγή. Το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για προσπάθεια πάταξης της πολυφαρμακίας. Επιπλέον, κάθε επίσκεψη στις Πρώτες Βοήθειες θα στοιχίζει €10,00, ανεξαρτήτως εάν ο ασθενής είναι δικαιούχος δωρεάν περίθαλψης. Το υπουργείο υποστηρίζει ότι η επιβολή του τέλους θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας στο να επισκέπτονται πολίτες τις Πρώτες Βοήθειες χωρίς σοβαρό λόγο και έτσι θα σταματήσει η κατάχρηση που παρατηρείται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων περιστατικών. 

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι από το πιο πάνω τέλος εξαιρούνται κάποιες ευάλωτες κατηγορίες πολιτών όπως είναι οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, οι στρατιώτες, οι ανάπηροι αγώνων, ένοικοι συγκεκριμένων ιδρυμάτων κλπ. Για τη διεκδίκηση απαλλαγής από το πιο πάνω τέλος απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας νοσηλείας. Επίσης, οι ασθενείς θα πληρώνουν €0,50 για κάθε κλινική ή εργαστηριακή εξέταση.
 http://lougantina.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);