Τετάρτη, Απριλίου 11, 2012

Σύστημα Αποφυγής Συγκούσεων Από Την Subaru

Η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τις ζωές μας με πολλαπλούς τρόπους, και το να κάνεις την οδήγηση ασφαλέστερη είναι ένα από αυτά. Ο Γιαπωνέζος κατασκευαστής Subaru έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα που κάνει ακριβώς αυτό. Λέγεται EyeSight. 
Συνίσταται σε δύο κάμερες που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση όσων είναι μπροστά από το αυτοκίνητο. Το EyeSight χρησιμοποιεί επεξεργασία από δύο πλευρές για να προσδιορίσει την απόσταση των άλλων αυτοκινήτων ή αντικειμένων μπροστά, και τις λωρίδες του δρόμου.
Με αυτή την πληροφορία , το EyeSight μπορεί να ωοηθήσει στην αποφυγή συγκρούσεων φρενάροντας αυτόματα το όχημα όταν πρόκειται να συγκουστεί με άλλο αυτοκίνητο, πεζό ή αντικείμενο. Σε χαμηλές ταχύττητες , πατάει το φρένο αρκετά γρήγορα για να αποφευχθεί η σύγκρουση, αλλά σε μεγαλύτερες ταχύτητες το αυτόματο φρενάρισμα χρησιμοποιείται για να μειωθεί η δύναμη της πρόσκρουσης.
Πρόσθετα με την αποφυγή συγκρούσεων , το EyeSight μπορεί να βοηθήσει και στο παρκάρισμα. Το σύστημα μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τις αλλαγές λωρίδας χωρίς την ενεργοποίηση του φλάς και εκπέμπει τότε προειδοποιητικό ήχο για να ξυπνήσει τυχόν κοιμισμένους οδηγούς που μπορεί να γλυστρούν άθελα τους σε άλλη λωίδα κυκλοφορίας. Το EyeSight  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αυτόματο έλεγχο ταχύτητας ταξιδίου που προσαμόζεται στις συνθήκες .
Το EyeSight  θα είναι διαθέσιμο το 2013 στα Subaru Legacy και Outback. H Subaru θα επιδείξει το σύστημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την επίδειξη του συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);