Παρασκευή, Απριλίου 13, 2012

Ολλανδοί Μαθητές Σε Σχολικό Λεωφορείο Με Πηδάλια

Αν χρειάζεται να κουβαλήσετε μια ομάδα παιδιών στο σχολείο, ένα μεγάλο πετρελαιοκινούμενο λεωφορείο δεν είναι ακριβώς ο πιο αποδοτικός τρόπος να το κάνετε. Οι Ολλανδοί έχουν πάντα περιβαντολογικές ευαισθησίες, έτσι σκέφτηκαν τα λεωφορεία με πηδάλια που κάνουν τα παιδιά καθώς μεταφέρονται στο σχολείο.
Το λεωφορείο με πηδάλια μπορεί να μεταφέρει οχτώ παιδιά που κάνουν πηδάλια μέχρι ηλικίας 12 ετών και ακόμη τρία μικρότερα παιδιά που κάθονται μπροστά. Ένας ενήλικας οδηγός κατευθύνει το όχημα, και κρατάει τα παιδιά σε τάξη. Τα καθίσματα έχουν μεγάλο έυρος ρύθμισης ύψους ώστε αν ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη.
Η Ολλανδία είναι μιά από πιο επίπεδες χώρες στην Γη, αλλά για τους σπάνιους λόφους το λεωφορείο έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να υποβοηθεί την κίνηση.  Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως στην Ολλανδία υπάρχουν πολλές βροχές, έτσι ένα πτυσόμενο κάλλυμα παρέχει τουλάστον μια μικρή προστασία.
Αν το λεωφορείο μοιάζει επικίνδυνο σε ένα ατύχημα, το να κρατάς τα παιδιά κάτω από την επίβλεψη ενός ενηλίκου είναι προτιμότερο από να περπατούν ή να ποδηλατούν ξεχωριστά και μόνα τους.
Πηγή: dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);