τεχνολογια
Ελλάδα
Ανέκδοτα
Κόσμος παραξενα
περιβάλλον
Υγεία
Διάφορα
Κόσμος
Παράξενα
Κόσμος Γενικά
Ζώα
τροφιμα
Αυτοκίνητο
Ήξερες ότι...
Κόσμος Τραγικά
Φυτά
Ιατρικα
πουλιά
Γενικά
Αστεία
παραξενα
Περιβάλλον πουλιά
Περιβάλλον Ζώα
Κυνηγητικά
φίδια
οικονομία
Φύση
Πολιτική
Χρήσιμα
Μουσική
OVERMIND
Τραγικά
Αθλητικά
Δένδρα
Τέχνη
Εντομα
ποτάμια
Λίμνες
Επιστήμη
Οφθαλμαπάτες
βιβλία
παιδεία
Ατάκες
τρικ
Κόσμος Τραγικά Ζώα
θάλασσα
προτεινόμενα βιβλία
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 09, 2010
Κεφίρ, το μυστικό της μακροζωίας
Το κεφίρ είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν που γεννήθηκε στα βουνά του Καυκάσου αιώνες πριν. Tο κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι.
Οι κάτοικοι του Καυκάσου, που σπάνια παρουσιάζουν πρόωρες εκφυλιστικές ασθένειες και η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τους υπερβαίνει τα 110 χρόνια, πίνουν κεφίρ αντί νερού και τρώνε πυκνωμένο κεφίρ αντί επιδορπίου.
Μας προσφέρει ότι και το γάλα από το οποίο παρασκευάζεται, δηλαδή πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Β και D. Επιπρόσθετα όμως, περιέχει διάφορα γένη και είδη προβιοτικών, τα οποία ωφελούν επιπλέον τον οργανισμό.
Οφέλη:
Προάγει την πέψη των τροφών και γενικότερα την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Ανακουφίζει από τις εντερικές διαταραχές.
Θεωρείται άριστο διαιτητικό προϊόν με λίγα λιπαρά και θερμίδες.
Θα το βρείτε κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Μπορεί να παρασκευαστεί και στο σπίτι. Βέβαια, οι κόκκοι του κεφίρ συνήθως δεν πωλούνται και κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, αλλά αν απευθυνθείτε σε κάποιο από αυτά, το πιο πιθανόν είναι να σας τους εξασφαλίσου
Ετικέτες
Υγεία
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου