Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

Η Αττική στα λευκά



Λευκό πέπλο έχει σκεπάσει από το πρωί το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και αρκετές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και τη Μαγνησία. Από τα μεσάνυκτα και μετά σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο δείκτης του θερμομέτρου σε ορεινές περιοχές έπεσε, για πρώτη φορά φέτος, στους -5 βαθμούς Κελσίου.
Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ το λιμεναρχείο εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων , καθώς στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν και σήμερα ισχυροί βοριάδες, έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα. 
Σάββατο
Στην Αττική
ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια.
Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως και 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);