Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

Νέο απεργιακό κύμα σαρώνει την Ελλάδα!


Εβδομάδα των …παθών από χτες Δευτέρα με μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων. Τα συνδικάτα κατεβάζουν τους εργαζόμενους στο δρόμο αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και στα εργασιακά.

Σήμερα Τρίτη, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Νωρίς το μεσημέρι, στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Την ίδια εκείνη κανένα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δε θα κινηθεί λόγω 24ωρης απεργίας. Τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διαμορφωθούν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί, 2 με 5 το απόγευμα και 9 με 12 το βράδυ.

Χωρίς ηλεκτρικό θα μείνουν οι πολίτες αύριο
Σε τετράωρη στάση εργασίας 10:00 με 14:00 προχωρούν και οι οδηγοί των ταξί. Την ίδια στιγμή, αποφάσισαν λόγω της οικονομικής κρίσης, να μην εισπράξουν από τους πελάτες το δώρο των Χριστουγέννων.
Για αύριο επίσης στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ κενές θα παραμείνουν όλη την ημέρα αύριο Τετάρτη οι δικαστικές αίθουσες, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία.
Σήμερα και αύριο Τετάρτη οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας απεργία διάρκειας. Η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη στη 13:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.
Κατεβάζουν τα …στυλό και οι δημοσιογράφοι την ερχόμενη Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);