Παρασκευή, Απριλίου 10, 2015

Ανακαλύφθηκε βάτραχος... τρανσφόρμερ

Ανακαλύφθηκε βάτραχος... τρανσφόρμερ

Αλλάζει δέρμα πιο... γρήγορα και από την σκιά του


Μπορεί να μην μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα με ένα φιλί, όμως επιστήμονες, ανακάλυψαν ένα είδος βατράχου, που μπορεί να αλλάζει το χρώμα του δέρματός του, από κηλιδωτό σε μονόχρωμο, σε διάρκεια πέντε λεπτών. Αυτός είναι κα ο λόγος που τον ονόμασαν βάτραχο transformer!

Το αμφίβιο που δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά σε μήκος, βρέθηκε στα πυκνά δάση των Άνδεων, και ζει στα βρύα υγρών περιοχών, όπου καταφέρνει να επιβιώνει χάρη στην ικανότητα μεταμφίεσης που διαθέτει.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη για το γεγονός πως «ενώ έχουν ανακαλυφθεί είδη που αλλάζουν το χρώμα του δέρματός τους, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο ερπετοειδές να αλλάζει την υφή και τα σχέδια που διαθέτει».Σε πείραμα που διεξήχθη, ο βάτραχος φαίνεται να διαθέτει κηλίδες αρχικά, ενώ μετά από περίπου πέντε λεπτά, θεωρώντας ότι το περιβάλλον του το επέτασσε, οι κηλίδες του είχαν εξαφανιστεί.

Εξηγώντας το γεγονός πως ο συγκεκριμένος βάτραχος είναι νυχτόβιος και διαθέτει αρκετά διαφορετικά ηχητικά καλέσματα, οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη μελέτη του, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που είναι σε θέση να ανακαλύπτουν ακόμα νέα είδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);