Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2015

Η Ακρόπολη στο κινητό σου: Μία μοναδική virtual ξενάγηση

Η Ακρόπολη στο κινητό σου: Μία μοναδική virtual ξενάγηση
Μία πρωτότυπη τεχνολογική πρόταση καταργεί τους ξεναγούς και σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στην Ακρόπολη και άλλα ιστορικά μνημεία χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας.
Ο λόγος για το c-MUSE (Cultural Memory as Updated Site-specific Experience), ένα σύστημα ψηφιακής εξιστόρησης για τρεις αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας (Ακρόπολη - Αρχαία Αγορά - Κεραμεικός)» που κέρδισε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου το Αριστείο καλύτερης ιδέας στον διαγωνισμό «Αριστεία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 2014».
Η εφαρμογή αυτή όχι μόνο θα σας δίνει πληροφορίες για όσα βλέπετε ενώ κινείστε αλλά θα σας προσφέρει και μία βιωματική εμπειρία της καθημερινής ζωής στον χώρο, στα χρόνια της αρχαιότητας.
Ο χρήστης θα μπορεί να ακούσει τους κεραμοποιούς που είχαν εκεί τα εργαστήριά τους να πλάθουν τα αγγεία τους και τους πελάτες τους να κάνουν παζάρια και στο νεκροταφείο τον Περικλή να εκφωνεί τον περίφημο Επιτάφιο.
Το c-MUSE πρότειναν ο φιλόλογος-σκηνοθέτης Δημήτρης Βέργαδος, η χορογράφος Ελευθερία Κόμη και ο σύμβουλος οικονομικών θεμάτων Κωνσταντίνος Ταμπούρης και η ιδέα τους γεννήθηκε όταν παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΟΠΣΑ «Festival Factory» των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, που είχε θέμα τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στον τομέα του Πολιτισμού.
Η πρόταση επικεντρώθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους και συγκεντρώνουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, προκειμένου η εφαρμογή να έχει επιχειρηματική επιτυχία. Όπως όμως λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας, μελλοντικά, σχεδιάζουν την επέκταση των ψηφιακών εξιστορήσεων του c-MUSE και σε άλλους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, εντός και εκτός Αθηνών προάγοντας τον πολιτισμό της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);