Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2015

Η μούμια βουδιστή είναι ζωντανή και διαλογίζεται!

Παγκόσμια εντύπωση έχει κάνει η εκπληκτική ανακάλυψη που έκαναν ερευνητές στην επαρχία Songinokhairkhan της Μογγολίας, οι οποίοι ξέθαψαν από το έδαφος το μουμιοποιημένο σώμα ενός μοναχού, ηλικίας τουλάχιστον 200 ετών, το οποίο βρίσκεται στη στάση του λωτού, σα να πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε κατάσταση διαλογισμού.

Χθες τα ξημερώματα το BBC δημοσίευσε μαρτυρίες υψηλά ιστάμενων βουδιστών μοναχών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο μουμιοποιημένος μοναχός που θεωρούν ότι είναι ο πνευματικός δάσκαλος του Lama Dashi-Dorzho Itigilov, δεν είναι νεκρός αλλά είναι σε κατάσταση βαθέως διαλογισμού που οδηγεί σε ύπνωση.

Συγκεκριμένα ο επιστήμονας, σύμβουλος σε θέματα φυσικής του Θιβετιανού πνευματικού ηγέτη Δαλάι Λάμα, Μπάρι Κερζίν, δήλωσε στους Times της Σιβηρίας ότι ο μοναχός βρίσκεται στην σπάνια κατάσταση διαλογισμού που ονομάζεται «tubkdam». «Αν ο διαλογιστής μπορεί να βρίσκεται συνεχώς σε “tubkdam”», υποστηρίζει ο Κερζίν, «τότε γίνεται Βούδας».

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να διαπιστώσουν τον λόγο που ο μοναχός είναι τόσο καλά διατηρημένος. Κάποιοι το αποδίδουν στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μογγολία, χωρίς αυτό να είναι τεκμηριωμένο.

Ο μουμιοποιημένος μοναχός ανακαλύφθηκε στα χέρια άντρα που είχε σκοπό να τον πωλήσει στη μαύρη αγορά, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Η μούμια φρουρείται στο Εθνικό Νεκροτομείο της Μογγολίας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη ή τα αποτελέσματα των ερευνών.

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);