Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015

Κουκουβάγια αναστατώνει πάρκο στο Όρεγκον των ΗΠΑ



Προειδοποίηση στους επισκέπτες ενός πάρκου της πόλης Σάλεμ και κυρίως σε όσους κάνουν νωρίς το πρωί τζόκινγκ εξέδωσαν οι αρχές της πολιτείας του Όρεγκον των ΗΠΑ, καθώς μία κουκουβάγια που έχει αδυναμία στα… καπέλα επιτέθηκε σε τέσσερις άνδρες για να τους τα αρπάξει.
«Προσοχή στην κουκουβάγια. Αρπάζει καπέλα», συνιστούν οι τοπικές αρχές μετά τις συχνές απόπειρες του πτηνού, μία από τις οποίες ήταν επιτυχημένη, καθώς ο 36χρονος Μπραντ Χίλιαρντ δεν κατάφερε να σώσει το καπέλο του.
«Ήταν εντυπωσιακό πως πέταξε χαμηλά κι έτσι απλά μου άρπαξε το καπέλο. Απλώς το αφαίρεσε από το κεφάλι μου σαν να μην είχε καθόλου βάρος», είπε στο Reuters το… θύμα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επέστρεψε στο πάρκο δύο φορές αυτή την εβδομάδα προς αναζήτηση του καπέλου του. «Το καπέλο δεν είναι πουθενά. Υποθέτω ότι θα χρησιμοποιείται σε κάποια φωλιά», σχολίασε ο Χίλιαρντ.
Πάντως, κανείς από τους άνδρες δεν τραυματίστηκε σοβαρά, πέρα από κάποιες γρατζουνιές, ενώ σύμφωνα με τον επιστάτη των πάρκων της πόλης Κιθ Κίβερ είναι η πρώτη φορά που οι αρχές ειδοποιούνται για επιθετική συμπεριφορά κουκουβάγιας.
Ο ίδιος είπε ότι μέλη της «Audubon Society», ενός συλλόγου για την προστασία και την περίθαλψη άγριας ζωής, εκτιμούν ότι ο ένοχος είναι μία συγκεκριμένη κουκουβάγια του γένους «strix varia», που συναντάται στη Βόρεια Αμερική, και ότι μπορεί να αγριέψει καθώς αυτή είναι η περίοδος φωλιάσματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);