Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

Mείωση 30% στις εγγυημένες τιμές όλων των φωτοβολταϊκών

Mείωση 30% στις εγγυημένες τιμές όλων των φωτοβολταϊκώνΜεσοσταθμική μείωση κατά 30% στις εγγυημένες τιμές όλων των φωτοβολταϊκών και 5-6% για τους σταθμούς αιολικής ενέργειας και των μικρών υδροηλεκτρικών προβλέπεται σε νομοσχέδιο που έδωσε σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι μειώσεις των εγγυημένων τιμών είναι κλιμακωτές ανάλογα με το αν αυτά επιδοτήθηκαν ή όχι από τον αναπτυξιακό, την ισχύ τους, την περίοδο που συνδέθηκαν στο σύστημα (πριν από το 2009 μέχρι και το τέλος του 2013) αλλά και το εάν βρίσκονται στο διασυνδεδεμένο σύστημα ή στα νησιά. Για τους αγρότες η μείωση υπολογίζεται σε περίπου 20%.

Παράλληλα οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά καλούνται να διαγράψουν οριστικά το 35% των εσόδων που είχαν από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο 2013, τα οποία τους οφείλει ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Υποχρεούνται να εκδώσουν αντίστοιχο πιστωτικό παραστατικό με το οποίο θα παρέχουν έκπτωση στον ΛΑΓΗΕ. Οι παραγωγοί από άλλες ΑΠΕ θα κόψουν πιστωτικά με έκπτωση 10% ενώ εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση όσοι έχουν φωτοβολταϊκά σε στέγες.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);