Σάββατο, Μαρτίου 08, 2014

Παπούτσια εφοδιασμένα με GPS σε πηγαίνουν από... ''μόνα'' τους...

 Δεν υπάρχει : Παπούτσια εφοδιασμένα με GPS σε πηγαίνουν από... ''μόνα'' τους...
Τα «έξυπνα»  παπούτσια θα βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης
Ζευγάρι από «έξυπνα» παπούτσια, που έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.
Το όνομα των παπουτσιών είναι Lechal και όπως περιέγραψαν οι σχεδιαστές τους , Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, όσοι τα φορούν μπορούν απλά μέσω φωνητικής εντολής να δηλώνουν της διεύθυνση που επιθυμούν να πάνε και τα παπούτσια αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα!
Μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, το GPS αναλαμβάνει δράση. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.
paopoytisa2
Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal θα είναι διαθέσιμα για το κοινό για προπαραγγελία. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης ενώ για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.
 exedra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);