Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

Πτυσσόμενο ηλεκτρικό ποδήλατο χωρίς αλυσίδα χωρά κάτω από το γραφείο – Jivebike

Σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο δεν έχει μόνο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά μπορεί να “διπλωθεί” στα τρία και να μεταφερθεί εύκολα χάρη στο πολύ μικρό του βάρος.
Το ποδήλατο είναι ιδανικό όχημα για “καθαρές” αστικές μετακινήσεις και συνδυαστικά με την ηλεκτρική υποβοήθηση μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου.
Παρόλα αυτά, το μέγεθος του ποδηλάτου συχνά λειτουργεί αποτρεπτικά στη χρήση του συνδυαστικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο JiveBike παρέχει υψηλές επιδόσεις σε κανονικό μέγεθος με πτυσσόμενο σκελετό, ιδιότητα που το καθιστά ιδανικό για μεταφορά σε λεωφορεία, βαγόνια του Μετρό, ακόμα και το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.
Έχει αυτονομία ηλεκτροκίνησης-ποδηλασίας 30 χιλιομέτρων, μέγιστη ταχύτητα 24 χλμ/ώρα και χρόνο φόρτισης δύο ώρες.
Όταν η μπαταρία αδειάσει υπάρχουν πάντα τα πετάλια του ποδηλάτου.
Ο αναβάτης μπορεί ακόμα να τοποθετήσει το “έξυπνο” κινητό του στο τιμόνι του ποδηλάτου και να το συγχρονίσει με το JiveBike μέσω Bluetooth είτε για να παρακολουθεί το επίπεδο της μπαταρίας με μια ειδική εφαρμογή είτε για να συμβουλευτεί τον ψηφιακό χάρτη για οδηγίες.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ποδηλάτου είναι ότι έχει έναν πλήρως εγκιβωτισμένο μηχανισμό μετάδοσης κίνησης χωρίς αλυσίδα, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν χρειάζεται συντήρηση (παρά μόνο λίπανση μια φορά το χρόνο).
Ο μηχανισμός μετάδοσης κίνησης είναι ξεχωριστός από τον σκελετό και παράλληλα με τα φτερά στους τροχούς διασφαλίζει ότι τα ρούχα του αναβάτη θα παραμείνουν καθαρά ακόμα και σε υγρούς ή λασπερούς δρόμους.
Μεγάλο μειονέκτημα του JiveBike είναι φυσικά η τιμή του που θα ξεπεράσει τα 1600 Ευρώ.
ilektriko-podilato-jivebike-113577 (2)
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);