Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

Με Οπτικές Ίνες Το Σήμα Της Vodafone Στον Ψηλότερο Ουρανοξύστη Της Ευρώπης (Βίντεο)

Τι να την κάνεις την καταπληκτική θέα αν δεν μπορείς από το κινητό σου να το πεις σε όλο τον κόσμο; Το Shard στο Λονδίνο, είναι πλέον το ψηλότερο κτήριο της Ευρώπης, με 95 ορόφους και ύψος 310 μέτρα.
Από τους ορόφους 69 έως 72 μπορείτε να δείτε πανοραμική θέα 360 μοιρών της πόλης, και σε μέρες με καθαρό καιρό, η θέα εκτείνεται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Το κτήριο άνοιξε για το κοινό μόλις προχθές (1η Φεβρουαρίου), αλλά τι θα γίνει όταν τα 200 άτομα που θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε κάθε έναν από τους ορόφους παρατηρητήρια θελήσει να χρησιμοποιήσει το κινητό του;
Οι κλασικές κεραίες της κινητής τηλεφωνίας δεν στοχεύουν πάνω από τα 100 μέτρα ύψος (αφού δεν υπάρχει τίποτα εκεί στο Λονδίνο), για το λόγο αυτό η Vodafone εγκατέστησε ειδικό σύστημα με οπτικές ίνες (ταχύτητας μέχρι 100Gb το δευτερόλεπτο) που μεταφέρουν οπτικά το σήμα στα ψηλότερα σημεία του κτηρίου και στην συνέχεια μετατρέπεται πάλι σε ραδιοσήματα. Δείτε το ενδιαφέρον ενημερωτικό βίντεο για το κτήριο και την εγκατάσταση της Vodafone.

http://www.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);