Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

Με τα γυαλιά της Google θα βλέπουμε το κινητό μας!

Με τα γυαλιά της Google θα βλέπουμε το κινητό μας! : Ενα ζευγάρι γυαλιά τα οποία θα παρουσιάζουν μπροστά στα μάτια  εκείνου που τα φοράει κάθε είδους πληροφορία που διαχειρίζεται ένα  κινητό τηλέφωνο λέγεται

Ενα ζευγάρι γυαλιά τα οποία θα παρουσιάζουν μπροστά στα μάτια εκείνου που τα φοράει κάθε είδους πληροφορία που διαχειρίζεται ένα κινητό τηλέφωνο λέγεται ότι ετοιμάζει με κάθε μυστικότητα η Google.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Times» και «New York Times», η εταιρεία θα λανσάρει προς το τέλος του έτους τα υψηλής τεχνολογίας γυαλιά τα οποία αντί για φακούς θα διαθέτουν οθόνες τοποθετημένες σε απόσταση μερικών εκατοστών από τα μάτια.

Οι οθόνες θα εξεικονίζουν πληροφορίες αντίστοιχου χαρακτήρα με εκείνες που προβάλλονται στην οθόνη του κινητού. Δηλαδή γραπτά μηνύματα, emails, και διαδικτυακά δεδομένα.

Επιπλέον, θα έχουν ενσωματωμένη κάμερα χαμηλής ανάλυσης η οποία θα καταγράφει τον περιβάλλοντα χώρο σε πραγματικό χρόνο παρέχοντας πληροφορίες για κτίρια ή για φίλους εκείνου που φοράει τα γυαλιά, οι οποίοι μπορεί τη δεδομένη στιγμή να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Για τον σκοπό αυτό τα γυαλιά θα είναι εφοδιασμένα με συστήματα GPS.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μηχανικοί της Google που σχεδιάζουν τα γυαλιά ανέφεραν πως δεν είναι ανάγκη όσοι τα προμηθευτούν να τα φοράνε συνεχώς. Ωστόσο, το προϊόν που ετοιμάζουν φημολογείται ότι θα λειτουργεί με ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης που δεν θα απαιτεί τη χρήση χεριών.
Ο χειρισμός θα γίνεται με ανεπαίσθητες κινήσεις του κεφαλιού, αδιόρατες στους άλλους ανθρώπους. Η εκμάθησή τους θα είναι πολύ εύκολη και εφόσον ο διοπτροφόρος μπει στο πνεύμα θα λειτουργεί σαν δεύτερη φύση του.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που θα χαρακτηρίζουν τα γυαλιά δεν εξαντλούνται εδώ. Οι πληροφορίες λένε πως θα διαθέτουν αισθητήρες κίνησης και θα συνδέονται με το Ιντερνετ μέσω δικτύου 3G ή της επόμενης γενιάς, 4G.

Πηγές από την Google ανέφεραν ότι το κόστος των γυαλιών θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 600 δολαρίων, όμως επισήμως η εταιρεία έχει αρνηθεί να κάνει το παραμικρό σχόλιο. Αυτό που σίγουρα είναι γνωστό είναι ότι στις εγκαταστάσεις της στο Μάουντεν Βιου στην Καλιφόρνια έχει ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα που αποκαλείται «Google X». Οι επιστήμονες που εργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα, εικάζεται ότι ασχολούνται με έρευνες πάνω στη ρομποτική, την προηγμένη μηχανική και την τεχνητή ευφυΐα. Ανάμεσα στα πιο γνωστά εγχειρήματα του «Google X» είναι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που μπορεί να διασχίζει με κανονικές ταχύτητες πολυσύχναστους δρόμους. Οι επιστήμονες του ίδιου προγράμματος λέγεται ότι σχεδιάζουν και έναν διαστημικό ανελκυστήρα που θα μπορεί να στέλνει θαλαμίσκους στο Διάστημα μέσω ενός καλωδίου στερεωμένου στη Γη.
ΤΑ ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);