Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

Ξεκινάει η εφεδρεία ..


Περίπου 16.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν από αύριο την πόρτα εξόδου του Δημοσίου. Οι υπάλληλοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί και...
ενταχθεί στην εργασιακή εφεδρεία.

Οι 4.000 θα βγουν άμεσα στη σύνταξη, ενώ οι υπόλοιποι 12.000 θα μπουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς μέχρι το τέλος του 2013. Αυτοί όμως οι υπάλληλοι δεν θα έχουν απολύτως καμία ελπίδα να ξαναμπούν στο δημόσιο, καθώς δεν θα συμπεριληφθούν καν στους καταλόγους του ΑΣΕΠ. Από το καθεστώς εφεδρείας δεν θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι στις συγκοινωνίες.

Οι 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι άνθρωποι που έχουν υπερβεί το 55ο έτος ηλικίας και έχουν ήδη συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας.

Οι υπόλοιποι, που θα μπουν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, είναι υπάλληλοι που αναμένεται να συμπληρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι το τέλος του 2013 (55 έτη ηλικίας και 35 συντάξιμα χρόνια στο δημόσιο).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», στο καθεστώς της εφεδρείας αναμένεται να μπουν και περίπου 15.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στο στενό δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που καταργούνται. Οι υπάλληλοι αυτοί θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Με το καθεστώς της εφεδρείας η κυβέρνηση αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ το 2012, όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πέσουν αμαχητί.

 http://www.pak-elta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);