Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2011

Περιορίστε το αλάτι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011, 08:38


Δίνοντας γεύση στα φαγητά σας με βότανα, μπαχαρικά και λαχανικά μπορείτε να μειώσετε το αλάτι και τα λιπαρά που χρησιμοποιούνται.

-Προσθέστε δενδρολίβανο, σκόρδο ή καυτερές πιπεριές στο ελαιόλαδο και αποφύγετε τη χρήση αλατιού.


-Ψήστε άπαχο κρέας ή στήθος κοτόπουλου, εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτό μαϊντανό, σκόρδο, φασκόμηλο ή εστραγκόν.


-Φτιάξτε το δικό σας ψωμί και αντί για αλάτι προσθέστε μέσα σκόρδο ή δενδρολίβανο.


-Μαρινάρετε άπαχα κρέατα σε κρασί ή λεμόνι και μυρωδικά για να δώσετε γεύση προτού τα ψήσετε.


-Προσθέστε στη σαλάτα σας βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό για να δώσετε επιπλέον γεύση.


Πηγή: nutrimed.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);