Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2011

Σήραγγα θα Συνδέσει την Ρωσία με την Αλάσκα


Με μία κίνηση που μπορεί να αποτελέσει το τολμηρότερο κατασκευαστικό έργο όλων των εποχών, η Ρωσική κυβέρνηση έδωσε την έγκριση της στην κατασκευή της υποθαλάσσιας υπερηπειρωτικής σιδηροδρομικής σύνδεσης της Σιβηρίας με την Βόρεια Αμερική.
Το κολοσσιαίο έργο θα μετατρέψει τα Bering Strait, στο μακρύτερο τούνελ του κόσμου με δύο φορές το μήκος της σήραγγας της Μάγχης. Το έργο προυπολογισμού 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στοχεύει στην προμήθεια της Βορείου Αμερικής με αγαθά από την Σιβηρία και την ενδοχώρα της Ρωσίας, θα μπορεί όμως να μεταφέρει και ανανεώσιμη ενέργεια με διαδρομές που μεταφέρουν αέρα και ενέργεια από την δύναμη των κυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς η σιδηροδρομική σήραγγα θα ενώσει τα 3/4 του Βόρειου Ημισφαιρίου.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια, ο Τσάρος Νικόλας ΙΙ είχε οραματιστεί έναν σιδηρόδρομο και σήραγγα το 1905 στο ίδιο σημείο. Το κλειδί του μήκους 105 χιλιομέτρων έργου είναι είναι η σήραγγα να περάσει κάτω από τα νησιά Little Diomede και Big Diomede στο Bering Strait. Ο υψηλής ταχύτητας σιδηρόδρομος θα μπορεί να μετακινεί 100 εκατομμύρια τόνους εμπορεύματα τον χρόνο με τον πιο αποδοτικό τρόπο που υπάρχει σήμερα.
Πηγή: inhabitat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);