Τρία εκατομμύρια ευρώ δίνει η ΕΕ για την προώθηση της... εντομοφαγίας, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με το Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.
Οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν επιστημονικές έρευνες με θέμα «τα έντομα ως νέες πηγές πρωτεϊνών» και βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση για το θέμα με κάποιες εθνικές υγειονομικές υπηρεσίες, όπως η βρετανική.
«Μέχρι το 2020, θα αγοράζουμε έντομα στα σούπερ μάρκετ... Πιστεύω πως η αρχή θα γίνει με έντομα σε σάλτσες και σε μπέργκερ. Όντας αλεσμένα αυτά θα φαντάζουν περισσότερο εύγευστα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μαρσέλ Ντίκε, βραβευμένος καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο Βάγκενινγκεν της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα έντομα δεν θα έπρεπε να μας προκαλούν αναγούλα καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά «οι γαρίδες της στεριάς».
Μυρμήγκια τηγανητά, σκορπιό-σουπες, ακριδο-σαλάτες και τριζονο-μακαρονάδες, σε λίγα χρόνια θα βρίσκονται στα μενού των ευρωπαϊκών εστιατορίων, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».
http://www.zougla.g
Οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν επιστημονικές έρευνες με θέμα «τα έντομα ως νέες πηγές πρωτεϊνών» και βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση για το θέμα με κάποιες εθνικές υγειονομικές υπηρεσίες, όπως η βρετανική.
«Μέχρι το 2020, θα αγοράζουμε έντομα στα σούπερ μάρκετ... Πιστεύω πως η αρχή θα γίνει με έντομα σε σάλτσες και σε μπέργκερ. Όντας αλεσμένα αυτά θα φαντάζουν περισσότερο εύγευστα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μαρσέλ Ντίκε, βραβευμένος καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο Βάγκενινγκεν της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα έντομα δεν θα έπρεπε να μας προκαλούν αναγούλα καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά «οι γαρίδες της στεριάς».
Μυρμήγκια τηγανητά, σκορπιό-σουπες, ακριδο-σαλάτες και τριζονο-μακαρονάδες, σε λίγα χρόνια θα βρίσκονται στα μενού των ευρωπαϊκών εστιατορίων, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος».
http://www.zougla.g
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου