Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

Νέα ασπιρίνη - εξπρές

Ουάσιγκτον

Μια νέα, ανανεωμένη ασπιρίνη η οποία υπόσχεται αστραπιαία ανακούφιση από τον πόνο σε σχέση με την απλή εκδοχή της ανέπτυξε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer.

Τα τελευταία χρόνια το λευκό χαπάκι χορηγείται - μεταξύ άλλων - και για την πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρείας όμως θεώρησαν ότι
έφτασε επιτέλους η ώρα της ανανέωσης ως προς την αναλγητική δράση του φαρμάκου.

Εδώ και πέντε χρόνια μάλιστα, φρόντισαν να συγκεντρώσουν τυχόν παράπονα των καταναλωτών προκειμένου να δουν πώς θα μπορούσαν να βελτιώσουν το προϊόν τους ικανοποιώντας παράλληλα τις απαιτήσεις του κοινού. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι το συχνότερο παράπονο του κόσμου ήταν ότι η ασπιρίνη δεν δρούσε αρκετά γρήγορα.

Δοκιμές σε χρόνο ρεκόρ

Η νέα ασπιρίνη, με την ονομασία Advanced Aspirin, δοκιμάστηκε σε ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε εξαγωγή φρονιμίτη. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές έλαβαν 500 χιλιοστόγραμμα του φαρμάκου. Είδαν λοιπόν, ότι η ανακουφιστική του δράση ξεκινούσε μόλις 16 λεπτά μετά τη λήψη του συγκριτικά με τα 100 λεπτά που χρειαζόταν μέχρι τώρα η κλασική ασπιρίνη.

«Είμαστε σε θέση να συνδυάζουμε το όνομα που εμπιστεύεται ο κόσμος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας» επισημαίνει ο αμερικανός επικεφαλής μάρκετινγκ του τμήματος Καταναλωτικής Φροντίδας της Bayer, Μπάρτον Γουόρνερ.

Μέχρι στιγμής, η Bayer δεν έχει προχωρήσει σε συγκριτικές δοκιμές μεταξύ του νέου προϊόντος και άλλων αναλγητικών φαρμάκων της αγοράς. Στόχος της, παρόλα αυτά, είναι να υπενθυμίσει και στο νεαρότερο καταναλωτικό κοινό (γύρω στην ηλικία των 40 ετών) ότι παραμένει πρωτοπόρος στην ανακούφιση από τον πόνο.

Αναδρομή στην ανακούφιση

Το 1897 ο γερμανός χημικός της Bayer Φέλιξ Χόφμαν παρασκεύασε την πρώτη σκόνη ακετυλοσαλικυλικού οξέος, προερχόμενη από μια φυτική ουσία που από το 400 π.Χ. χρησιμοποιούνταν ως αναλγητικό και αντιπυρετικό.

Το 1899 η εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση της σκόνης στην αγορά, ενώ το 1915 προχώρησε στην πώληση των πρώτων δισκίων.

Το 1988 διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση μικρών δόσεων ασπιρίνης μπορούσε να προστατεύσει από την εμφάνιση καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

«Έγινε μάλιστα τόσο καλή προώθηση της συγκεκριμένης διαπίστωσης που ο κόσμος σχεδόν ξέχασε την αναλγητική δράση της ασπιρίνης» έσπευσε να σχολιάσει ο Γουόρνερ.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);